Artvin'de GES Starti Verildi

Dogu Karadeniz Bölgesi’nde Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin ardindan Artvin’de de Günes Enerji Santrali (GES) kurulumu için çalisma baslatildi.

Artvin'de GES Starti Verildi
Artvin’in Ardanuç ilçesi Naldöken köyünde çevre dostu günes enerji panelleri projesi hayata geçirildi. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Naldöken köyünde GES projesiyle ilgili yerinde incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldi.

Vali Cengiz Ünsal yaptigi açiklamada, ”Günes enerjisi yenilenebilir enerjiler içerisinde, özellikle de iklim ve cografi sartlara bagli olarak önemli bir yer tutmaktadir. ilimizde günes enerjisinin kullanilmasi önemli bir degere sahiptir. Bugün, Artvin Valiligi Il Özel Idaresi, yenilikçi ve çevreci yaklasim ilkesiyle yeni bir yatirima daha baslamis bulunmaktadir. Ilimiz Ardanuç ilçesi, Naldöken köyünde; Il Özel Idaremize ait bir alanda, yenilenebilir enerji sistemlerinin en önemlilerinden biri olan günes enerji sistemi (GES) kurulmasi çalismalarina baslamis bulunuyoruz. Ilk etapta 40 bin metrekarelik alana kurulmasi planlanan 2 MW GES tesisinin, yaklasik olarak 50 milyon TL’lik yatirim bedeli bulunmaktadir. Bu sayede, ilk etapta Il Özel Idaresine ait santiyeler, tesisler ve köylerin sokak aydinlatma giderlerinin düsürülmesi planlanmistir. Üretim fazlasi olarak sisteme verilecek elektrik sayesinde ise Artvin Il özel idaresi adina nakdi gelir saglanacaktir. Ayrica, Artvin Valiligi Il Özel Idaresine ön tahsis islemleri yapilan 400 bin m2 ‘lik yeni bir alana kurulumu öngörülen 40 MW GES tesisinin proje çalismalarina da devam edilmektedir. Doga dostu ve çevreciligi ön planda tutan bu sistemle birlikte ilimize fayda saglamayi hedefliyor, gelecek yarinlara ve ülkemize ‘temiz enerji’ yatirimlariyla destek olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA