Antalya - Konya Karayolunda Ulasima 'Kar' Engeli

Antalya-Konya karayolu Alacabel mevkisinde yogun kar yagisi etkili olurken, tirlarin geçisine izin verilmiyor. Diger araçlarin ise kar lastigi ve zincirle geçislerine izin veriliyor.

Antalya - Konya Karayolunda Ulasima 'Kar' Engeli
Akseki-Seydisehir karayolu Battiçikti mevkiisinden itibaren dün gece saat 23.00 siralarinda baslayan kar ve tipi gece saatlerinde Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden itibaren etkisini artirdi. Akseki ile Seydisehir kara yolunda bin 825 metre rakimli Alacabel mevkisinde, kar kalinligi yer yer 25 - 30 santimetreye kadar ulasirken, sabaha karsi saat 05.40 itibari ile tedbir amaçli tirlarin geçisine izin verilmiyor.

Karayollari Alacabel ekipleri kar yagisinin basladigi saatlerden itibaren çok sayida araçla yolda kar kürüme ve tuzlama çalismalari sürdürürken, Akseki Bölge Trafik ekipleri Akseki çikisinda önlem aldi. Ekipler, uzun araçlari durdururken, diger araçlarin ise kar lastigi ve zincirle geçislerine izin veriliyor.

Ekiplerin yaptigi temizleme çalismasi ve yagisin etkisi azaldiktan sonra yolun yeniden uzun araçlara açilacagi belirtildi.

Kar yagisinin Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden baslayip Seydisehir ilçesine kadar etkili oldugu belirtilirken, Akseki Bölge Trafik ve Karayollari ekipleri yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarinda bulundurmalarini istedi.
Kaynak: İHA