MIT'ten Irak'ta Sinir Ötesi Operasyon
Milli Istihbarat Teskilati (MIT), PKK/KCK’nin terör örgütüne Avrupa’dan eleman toplayan Renas Raperin kod terörist Faik Aydin’i Irak sinirindan yaklasik 160 kilometre derinlikte düzenledigi operasyonla etkisiz hale getirdi.

Uygun zaman ve sartlarin olusmasi ile operasyon için dügmeye basildi. Renas Raperin kod Faik Aydin Türkiye’nin 160 km ötesinde Irak’ta etkisiz hale getirildi.
Avrupa’da PKK adina faaliyet yürütüyordu
Aydin, PKK/KCK’nin Avrupa’daki gençlik ve toplumsal alan çalismalarinda yer aldi. Son dönemde örgüte katilacak eleman bulamayan PKK/KCK adina Avrupa’da terörist toplama çalismalari yapti. Aydin Avrupa’daki birçok ülkede uzun yillar faaliyet yürüttükten sonra 2015 yilinda Irak’in kuzeyine geçerek örgütün silahli kadrosuna katildi.
