Miniklerin Hatim Sevinci

Tekirdag’in Muratli Ilçe Müftülügüne bagli açilan Safa Merve 4-6 yas Kur’an-i Kerim ve Degerler Egitimi’ne katilan ögrencilerin hatim programi gerçeklestirildi.

Miniklerin Hatim Sevinci
Muratli Ilçe Müftülügüne bagli açilan Safa Merve 4-6 yas Kur’an-i Kerim ve Degerler Egitimi’ne katilan ögrencilerin hatim programi Eski Fatih Camii’nde gerçeklestirildi.

Programa çok sayida ögrenci ve yakinlari katildi.

Programda minikler Kur’an-i Kerim’i hatmetmenin hakli gururunu sevdikleri ile paylasti. Programda konusan Muratli Ilçe Müftüsü Osman Bayram Latifoglu, 4-6 yas egitimine ülke genelinde çok yogun ilgi gösterildigini belirterek, “Bu özel günde, Regaip Kandili’nde öncelikle bizi yaratan, yasatan ve bize bu güzellikleri tattiran Yüce Rabbime hamd ediyorum. Âlemlere rahmet olarak gönderilen kâinatin efendisi, kiyamet gününün sefaatçisi, bizlere rehber ve önder olan Hazreti Muhammed Mustafa’ya binlerce salât ve selam olsun. Yüce Rabbim hamdimizi, sükrümüzü kabul etsin. Peygamberimize arz etmis oldugumuz salât ve selamlardan kendisini haberdar eylesin ve Rabbimizin rahmeti, lütuf ve keremi hepimizin, yavrularimizin, bütün katilimcilarin üzerine olsun. Yüce Rabbim ulasmis oldugumuz Regaip Kandili’ni hakkimizda hayirlara vesile eylesin ve mübarek üç aylara ulasmayi, Ramazan-i Serif’e mülaki olmayi Rabbim bizlere lütfetsin. Peygamber Efendimiz hadis-i serifinde buyuruyor ki; ’Üç aylar yaklastigi zaman, Ey Rabbimiz bizleri Recep ve Saban’i bize mübarek kil, rahmetli kil, bereketli eyle ve bizi Ramazan-i Serif’e ulastir’ diye dua ederlerdi. Yüce Rabbim bu mübarek geceye ulastirdigi gibi nice güzel günlere Ramazan ayina, Miraç Kandili’ne, Beraat Kandili’ne ulasmayi da bizlere nasip eylesin. Rabbim sizlerden razi olsun, çok güzel bir atmosfer. Nasil ki Rabbim bize ikramlarda bulunur, siz de yavrularinizi bize emanet ederek bu güzellikleri yasiyorsunuz. Hatm-i Kur’an oldu bugün, cennet tacina talibiz. Kim bu taca talip olanlar; sizler. Kim usulüne uygun okumayi ögrenirse, ona göre hayatlarini yasamaya gayret ederse; Kur’an onlari muhafaza eder” diye konustu.

Ögrencilere basari belgelerini ve madalyalarini veren Müftü Latifoglu, ögretmen ve ögrencileri tebrik edip ailelere ve programa katilan herkese tesekkür etti.

Program boyunca birbirinden güzel ilahiler seslendiren ve Yasin suresini okuyan ögrenciler soluksuz izlendi. Programda her biri bireysel olarak Kur’an okuyan ögrenciler, programin sonunda ise hep bir agizdan ettikleri dua ile büyük alkis aldi.
Kaynak: İHA