Datça'da Badem Ve Zeytin Üreticilerine Egitim
Mugla Büyüksehir Belediyesi Datça Sindi Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ve Yazi Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ile imzalanan protokol çerçevesinde, 2023 yilinda verim sorunu yasayan üreticilere badem ve zeytin üretimi ile ilgili egitim verildi. 30 kooperatif ortaginin katilim sagladigi egitimde budama, bakim, ilaçlama gibi teknik egitimler verildi.

Zeytin ve Badem üretimi hakkinda degerli bilgiler aldiklarini belirten badem üreticisi Nurgül Can “Zeytin ve bademcilik ile ilgili çok güzel ve degerli bilgiler aldik. Köyümüz için badem, zeytin çok önemli. Bunlarin bakimi da bir o kadar önemli. Agaçlarin bakimi, budamasi, gübrelemesi hakkinda önemli bilgiler aldik. Tüm üreticilerimiz adina Büyüksehir Belediyesine tesekkür ediyoruz” dedi.
Datça Sindi Mahallesi Muhtari Ramazan Bitezli “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Osman Gürün’e böyle bir uygulamadan dolayi tesekkür ediyorum. Vatandaslarimiza her türlü bilgilendirme yapiliyor. Vatandaslarimizla birlikte tüm sorunlarimizi çözüme kavusturuyoruz” dedi.
Can Usul: Büyüksehir her zaman yanimizda oldu
Mugla Büyüksehir Belediyesinin her zaman yanlarinda oldugunu belirten Sindi Mahallesi Kalkinma Kooperatifi Baskani Can Usul “Mugla Büyüksehir Belediyesi araciligi ile ortak kooperatif kurduk. Kooperatiflerimizi bir çati altinda topladik. Mugla Büyüksehir Belediyesi bize badem kirma ve temizleme makinasi verdi. Kooperatif ortaklarimiz bu makinalardan faydalaniyor. Ayni zamanda Büyüksehir Belediyemiz bize zeytin alani tahsis etti. Tahsis edilen zeytinlik alanlarin islemesini biz yapiyoruz. Bizlere bu imkanlari saglayan Mugla Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Osman Gürün’e tesekkür ediyoruz” dedi.
Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin 2019 yilinda baslattigi proje kapsaminda üreticilere hastalik-zararli kontrolü ve mücadelesi, toprak, bitki ve su numunesi alimi, tarimda uygun mekanizasyon teknikleri, bölgelerde alternatif tarim ürünü denemeleri gibi çalismalari hakkinda bilgilendirme ve egitim çalismalari yapiliyor.
