Van'da Düzensiz Göçe Geçit Yok

Van’da 2024 yilinin ilk 10 gününde gerçeklestirilen operasyonlarda, 24 göçmen kaçakçiligi organizatörü ve 677 düzensiz göçmen yakalandi.

Sinirda Türk Silahli Kuvvetleri (TSK), sinir gerisinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) ile yasa disi göçe karsi mücadelede en üst düzeyde önlemlerin alindigi Van’da, göçmen kaçakçiligi organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyon ve denetimler araliksiz sürüyor. Van Emniyet Müdürlügü ve Van Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan yapilan devriyeler ve kontrol noktalarindaki denetimler ile operasyonlar neticesinde yilbasindan bu yana (1-10 Ocak tarihleri arasinda) toplam 677 düzensiz göçmen yakalandi. Emniyet ve jandarmadaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Il Göç Idaresi Müdürlügüne bagli geri gönderme merkezine teslim edilen düzensiz göçmenlerin sinir disi islemleri hemen baslatildi.

Göçmen kaçakçiligi organizatörü süphesiyle 24 kisi yakalanirken, bunlardan 11’i tutuklandi, 3’ü hakkinda adli kontrol karari verildi, digerlerinin adli islemleri ise sürüyor. Göçmen kaçakçiliginda kullanildigi tespit edilen 9 araca da el konuldu.
Kaynak: İHA