Tour Of Antalya'da, Bisikletin Yildizlari Antalya'nin Tarihi Ve Dogal Güzellikleri Içinde Yarisacak

Tour Of Antalya powered by AKRA Tour of Heaven 8-11 Subat 2024 tarihleri arasinda dünya bisikletine 5. kez ev sahipligi yapacak.

Tour Of Antalya'da, Bisikletin Yildizlari Antalya'nin Tarihi Ve Dogal Güzellikleri Içinde Yarisacak
Zengin tarihi dokusu, denizi, dogasi, iklimi, kültür, sanat etkinlikleri, alisveris olanaklari ve yeme içme mekanlariyla her yil çok sayida ziyaretçiyi agirlayan bir kültür ve turizm kenti Antalya, subat ayinda dünyaca ünlü bisiklet takimlarini agirlamaya hazirlaniyor.

Uluslararasi Bisiklet Birligi’nin (UCI) elit erkekler uluslararasi yol bisikleti takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 gün 4 etaptan olusan Tour Of Antalya powered by AKRA uluslararasi bisiklet yarisi, 8-11 Subat 2024 tarihleri arasinda Türkiye’nin önde gelen kültür ve turizm merkezlerinden Antalya’da dünyaca ünlü bisiklet takimlarinin katilimi ile 5. kez düzenlenecek.

Tour Of Antalya, ’Beyond Antalya / Antalya’nin Ötesi’ stratejisi ile Antalya’nin görünen yüzünün arkasinda, bir kültür kenti oldugunu gösterecek milyonlarca kisi pedallarin ritmi ile Antalya’nin güzelliklerini izleyecek.

Argeus Travel & Events ile Yedi Iletisim tarafindan 2018 yilindan bu yana düzenlenen Tour Of Antalya powered by AKRA, 5. yilinda yeniden yapilanarak bisiklet yarisi heyecaninin yani sira tarihin içinde geçen essiz rotasi ile dogal, tarihi, kültürel, gastronomi gibi öne çikan degerleri ile Antalya’nin tanitimina ve bisiklet turizmine odaklanacak.

Antalya, 2024 yilinda 16 ülkeden 25 takima ve 175 bisikletçiye ev sahipligi yapacak. Dünyaca ünlü bisikletçiler, birbirinden güzel 4 etapta 614.3 km pedal basacak. Dünyanin dört bir yanindan milyonlarca kisi, dünyaca ünlü pedallarin ritmi ile Antalya’nin tarihini, dogasini ve kültürünü kesfedecek. ’Türk Rivierasi’ içinde yer alan Akdeniz’in incisi Antalya, 640 km’yi askin sahil seridinde dünyaca ünlü takimlara ve bisikletçilere ev sahipligi yapacak.

5. yilinda World Tour takimlari gelecek

Türkiye Bisiklet Federasyonu kurallari çerçevesinde 2018 yilindan bu yana organize edilen, üst düzey standartlari ve takim kalitesi ile dünya bisikletinde kisa sürede markalasan ’Tour Of Antalya’ bisiklet yarisi, 2 World Tour Takimi, 10 Pro Takimi, 13 Kita Takimi katilacak. Amerika Birlesik Devletleri, Almanya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Çin Halk Cumhuriyeti, Hollanda, Japonya, Ispanya, Isviçre, Italya, Malezya, Norveç, Portekiz, Slovenya ve Türkiye’den takimlar yer alacak.

Kadrosunda Matej Mohoric ve Pello Bilboa gibi isimleri bulunduran UCI 2023 Dünya Yol Bisikleti siralamasinda 19 galibiyet 9317 puan ile 6. sirada olan Bahrain Victorious Takimi ile 35 galibiyeti 8593 puani ile dünya sampiyonu Mathieu van der Poel ve Jasper Philipsen gibi yildiz isimleri ile Alpecin- Deceuninck Takimi, UCI 2023 Dünya Yol Bisikleti siralamasinda 8. sirada yer aliyor. UCI World Tour siralamasinda 6. sirada olan Bahrain Victorious (Bahreyn) ile 8. sirada yer alan Alpecin-Deceuninck (Belçika) takimlarinin katilimi, Tour Of Antalya’nin marka degerinin yükselmesinin de göstergesi oldu.

Türkiye’den Sakarya BB Pro Team, Spor Toto Cycling Team, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü, Konya Büyüksehir Belediye Spor Tour of Antalya’ya katilarak hem kendi aralarinda hem uluslararasi rakipleriyle kiyasiya rekabet edecek.

Tour Of Antalya powered by AKRA 2024’e katilan takimlar:

UCI World Tour Takimlari

1 - Bahrain Victorious (Bahreyn)

2 - Alpecin- Deceuninck (Belçika)

UCI Pro Takimlari

1 - Uno-X Mobility (Norveç)

2 - Q36.5 Pro Cycling Team (Isviçre)

3 - VF Group-Bardiani CSF - Faizan (Italya)

4 - Tudor Pro Cycling Team (Isviçre)

5 - Team Polti-Kometa (Italya)

6 - Burgos-BH (Ispanya)

7 - Corratec Selle Italia (Italya)

8 - Bingoal WB (Belçika)

9 - TDT-Unibet (Hollanda)

10 - Team Novo Nordisk (Amerika Birlesik Devletleri)

UCI Kita Takimlari

1 - Terengganu Cycling Team (Malezya)

2 - China Glory Continental Cycling Team (Çin)

3 - Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Türkiye)

4 - Spor Toto Cycling Team (Türkiye)

5 - Adria Mobil (Slovenya)

6 - Kinan Racing Team (Japonya)

7 - Tarteletto-Isorex (Belçika)

8 - Sabgal / Anicolor (Portekiz)

9 - Konya Büyüksehir Belediyesi (Türkiye)

10 - Team Vorarlberg (Avusturya)

11 - Bike Aid (Almanya)

12 - Sakarya Büyüksehir Belediyesi Pro Team (Türkiye)

13 - REMBE Pro Cycling Team Sauerland (Almanya)

Antalya’nin simge noktalarinda gerçeklesecek yarisin etap programi ise su sekilde olacak

1 - Etap Manavgat - Antalya (8 Subat Persembe) 150.4 km

2 - Etap Demre - Antalya (9 Subat Cuma) 141.9 km

3 - Etap Kemer - Tahtali (10 Subat Cumartesi) 136.6 km

4 - Etap Antalya - Antalya OSB-Antalya (11 Subat Pazar) 185.4 km
Kaynak: İHA