Polis Süphelileri Yataklarindan Aldi

Merkezi Kocaeli’nde bulunan ülke genelindeki 12 ayri ilde ikamet eden ve sahte satilik ilanlarla yaklasik 7 milyonluk vurgun yapan 43 kisi polisin safak baskini ile gözaltina alindi. Aydin Incirliova merkez ve Acarlar mahallesinde de es zamanli olarak düzenlenen operasyonlarda 3 kisinin alinarak Kocaeli’ne götürüldügü ögrenildi.

Polis Süphelileri Yataklarindan Aldi


Edinilen bilgiye göre; E-ticaret sitelerine koyduklari sahte ilanlarla aralarinda depremzedelerin de bulundugu çok sayida kisiyi kandirarak kaparo, kargo bedeli, sigorta ve nakliye ücreti gibi bahanelerle çok sayida kisiyi dolandiran sebekeyi takibe alan Kocaeli Emniyeti, gelen sikayetler üzerine sahislari takibe aldi. Bir süredir takip edilen sebeke üyelerine yönelik Cumhuriyet Savciligi’nin talimatiyla operasyon baslatan Siber Suçlarla Mücadele Subesi sabaha karsi 12 ilde kimlik ve ikametleri belirlenen 43 sahsa yönelik operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin de destek verdigi Kocaeli merkezli operasyon kapsaminda Aydin’da da 3 adrese es zamanli baskin düzenlendigi ögrenildi.

Yataklarindan alinan süpheliler sorgulanmak üzere Aydin’dan alinarak Kocaeli Emniyeti’ne götürülürken olayla ilgili sorusturmanin sürdürüldügü bildirildi.



Bu arada sebekenin kisa sürede e- ticaret ve ilan platformlarina piyasa degerinin altina konteyner, elektrikli araba, kabinli motor ve evcil hayvan gibi sahte satilik ilanlari yükleyerek satis yaptiklari kisilerden kaparo, kargo, nakliye ve sigorta bedeli gibi adlar altinda toplamda 7 milyon 369 bin 713 TL tutarinda dolandiricilik yaptiklari belirtildi.
Kaynak: İHA