Muradiye OSB'nin Dev Aritma Tesisi Ile Gediz De Aritilacak

Manisa Muradiye Organize Sanayi Bölgesi (MUOSB), mevcuttaki 294 hektarlik arazisi ve 155 firmasinin yani sira Manisa sanayisinin gelecek 5 yilinda yeni istihdam imkanlari olusturacak Uzunburun genisleme alanini da göz önünde bulundurarak yapacagi aritma tesisinin kapasitesini her iki bölgenin ihtiyacina cevap verecek sekilde planliyor. Hayata geçirilecek tesis ile ayni zamanda Gediz Nehri’nin suyu da islenecek ve ’gri su’ olarak üretim proseslerinde kullanilabilecek.

Muradiye OSB'nin Dev Aritma Tesisi Ile Gediz De Aritilacak
Muradiye OSB’nin hayata geçirecegi dev aritma tesisi, Gediz Nehri’nin suyunu da isleyecek. Muradiye Mahallesi mevkiinde bulunan ana bölge ile Uzunburun Mahallesi mevkiinde bulunan yaklasik 292 hektarlik genisleme alaninin ihtiyaci düsünülerek projelendirilen 1. Etap 15 bin metreküp/gün kapasiteli aritma tesisinin Gediz Nehri kenarina yapilmasi planlaniyor. Her iki bölgenin atik suyunu aritacak tesis yalnizca organize sanayi bölgesinin degil, Gediz Nehri’nin suyunu da isleyerek gri su olarak üretim proseslerinde de kullanilabilecek. 2000’li yillarin basindan itibaren ilçe belediyelerine bagli olarak yapilasan sanayi bölgesinin 2020 yilindan sonra islah sartlarini tamamlayarak OSB tüzel kisiligini kazanmasinin akabinde, bölgede geçmiste belediyeler tarafindan yapilmis yetersiz alt yapiya el atildi. 2022 yilinda toplamda 16 kilometre pissu hatti 33 kilometre yagmursuyu hatti 23 kilometre temiz su hatti, 93 kilometre iletisim hatti, derivasyon kanali, bölünmüs asfalt yol, bordür ve kaldirim insasini kapsamina alan altyapi yatirimlarina baslayan OSB’de altyapisi tamamlanan yollarin sathi kaplamasi gerçeklestiriliyor. Altyapi yatirimlarinin tamamlanmasina paralel olarak altyapi insaatlarinin devami niteligindeki aritma tesisi için seçilen yer ile ilgili kurumlardan onay alinarak proje netlestirildi. Kurulusundan yalnizca 3 yil gibi kisa bir zaman sonra, mevcut yerinin iki kati alana büyüyen tek OSB olan Muradiye OSB, modern altyapisinin yani sira plansiz sanayilesmenin önüne geçerek bölgeyi tam anlamiyla “islah” ediyor.

Bakanlik kredisi hazir

Gediz Nehri kenarina 1. Etap 15 bin metreküp/gün kapasiteli olarak planlanan aritma tesisinin bakanlik kredisinin ve projelerinin hazir oldugu ögrenildi. Yakin gelecekte Muradiye OSB’nin modern bir altyapi ile birlikte aritma tesisine kavusarak sifir karbon hedefine ulasmakta önemli bir adim atilacak. Kurulusunun hemen akabinde organize sanayi bölgesi içerisinde insa ettigi sanayi dükkanlarinin geliriyle altyapi imalatlarina baslayan OSB’de sanayiciden fazladan hiçbir ücret talep edilmeden, kendi kendine yeten bir anlayisla çalismalar sürdürülüyor.
Kaynak: İHA