Liseli Gençler Isin Erbaplari Ile Bulustu

Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) ve TOBB Eskisehir Genç Girisimciler Kurulu, Eskisehir’de girisimciligin büyütülmesi, daha çok kisinin girisimci ve sanayi sektöründe kendi isinin sahibi olmasi için gerçeklestirdigi çalismalarini sürdürüyor.

Liseli Gençler Isin Erbaplari Ile Bulustu
Isin Erbaplari Projesi çerçevesinde Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri ile ögretmenleri sanayicilerle bir araya geldi ve girisimcilik serüvenlerini ögrenme firsati buldu. ESO Danismani Bekir Sahin Tütüncü, TOBB Eskisehir Genç Girisimciler Kurulu Baskani Yusuf Melih Turan, TOBB Eskisehir Genç Girisimciler Kurulu Icra Kurulu Üyesi ve Turmet Madencilik Genel Müdürü Umut Rallas, Bewell Teknoloji Sanayi Genel Müdürü Taskin Kizil’in katildigi ‘Genç Girisimciler Yetisiyor; Sanayi-Meslek Lisesi Is Birligi’ bulusmasi okulun konferans salonunda gerçeklestirildi.

Etkinligin açilisinda konusan ve okul hakkinda bilgi veren okul Müdürü Hulusi Sentürk, “Büyük ve güçlü Türkiye’nin ilerlemesinin itici gücünün en önemli unsuru gençler ve gençlere yol gösteren degil gençlerle birlikte çalisan, görüslerine, fikirlerine, çabalarina saygi duyan, firsat veren yöneticilerdir” dedi.



"Birlikte cevap ariyoruz"

Is birligi bulusmalarinin moderatörlügünü üstlenen ve proje hakkinda bilgi veren ESO Danismani Bekir Sahin Tütüncü, “Eskisehir Valiligi himayesinde Eskisehir Sanayi Odasi, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Göç Idaresi Müdürlügü ve ISKUR tarafindan hayata geçirilen projeyle meslek liselerindeki ögrenci sayisini nasil arttirabiliriz, okul-sanayi is birligini daha üst seviyelere nasil çikarabiliriz, meslek liselerimiz ve atölyeleri ne durumda, sanayinin ihtiyaci nedir gibi birçok soruya birlikte cevap ariyoruz. Diger yandan erbap dedigimiz is insanlari ve girisimcilerle ögrencilerimizi bulusturarak onlarda ilham olusturmaya çalisiyoruz. Projenin ikinci bölümünde de teknoparklari ögrencilerimizle ziyaret edecegiz. Son derece zeki ve basarili is insanlarinin açtigi is yerlerinde arastirma, gelistirme, inovasyon, ar-ge çalismalari yapiliyor. Belki birçok insanin bundan haberi yok ama öncelikle ögrencilerimizin bunlardan haberi olsun istiyoruz. Çünkü içlerinde bu alanda çalisacaklar çikarak çok basarili olacagina inaniyoruz” diye konustu.



"Yaninizda oldugumuzu bilin"

TOBB Eskisehir Genç Girisimciler Kurulu Baskani Yusuf Melih Turan etkinlikte yaptigi konusmada, 3 farkli sektörde 3 farkli girisimcilik serüveni ile ilerledigini belirterek sunlari söyledi:

“Tarim aletleri, kahvecilik ve yeni medya üzerinde yogunlastim. Ancak hepsinin kesisiminde girisimci olmak ve cesaret var. Birbirinden farkli bu sektörler kendi dinamikleri ile ilerlerken çok ögretici süreçler yasamamiza da vesile oluyor. Sizlerde aldiginiz egitime uygun ya da uzmanlastiginiz bir alanda basarili olabilecek güze sahipsiniz. Yeter ki isteyin ve pesi sira gidin. Eskisehir Genç Girisimciler kurulu olarak sizlerin yaninizda oldugumuzu da unutmayin. Her türlü mentorluk için biz buradayiz."

"Mutlaka disiplin edinin"

Kendisinin de bir meslek lisesi mezunu oldugunu, üniversite egitimi sonrasinda teknoloji alanindaki çalismaya basladigini deginen ve yaptigi teknoloji projelerinden bahseden Bewell Teknoloji Sanayi Genel Müdürü Taskin Kizil, meslek lisesi mezunlarina her alanda oldugu gibi teknoloji alaninin da çok ihtiyaç oldugunun altini çizdi. Kizil, “Sirket olarak 5 tane Avrupa Birligi projesi gerçeklestiriyoruz. Bunlar yogun olarak yazilim projeleri. Ancak projelerde birlikte çalismak için takim arkadaslari bulmak bizler için gün geçtikçe zorlasmaya basladi.

Bu yüzden lütfen okulun, okumanin ve uzmanlasmanin önemini hiçbir zaman unutmayin. Ögrenme hayat boyu süren bir süreç. Simdiden bu disiplini edinirseniz, çok basarili olabilirsiniz” ifadelerini kullandi.

"Çigir açacak islere imza atacaksiniz"

Ikinci kusak bir yönetici olarak is hayati içerisinde olduguna deginen TOBB Eskisehir Genç Girisimciler Kurulu Icra Kurulu Üyesi ve Turmet Madencilik Genel Müdürü Umut Rallas ise, “Ben bir maden mühendisiyim. Ancak aile sirketinde de olsam girisimcilikten hiç vazgeçmedim. Bir yandan e-ticaret ile ugrasirken bir yandan da mobilite üzerinde yogunlastim ve bu alanda faaliyette bulunuyorum. Sizlerde gelecegin önemli girisimcileri olacaksiniz. O yüzden ilk is olarak global düsünüp, yerelde hareket etmeniz gerekiyor. Ayrica uzun vadeli ve kisa vadeli planlariniz mutlaka olsun. 40’li yillarda elestirilen gençlik 60’larda da uzaya gitti, 60’larda elestirilen gençlik interneti ve e ticareti icat etti, 80’li ve 90’li yillarda elestirilenler yapay zekâ ile oynuyor. Simdi siz elestirilen 2000’lerin gençligi yarin dünya genelinde çigir açacak islere imza atacaksiniz. Bunu da hiçbir zaman unutmayin. Sizlere A’dan Z’ye güveniyoruz” sözlerine yer verdi.

Gerçeklestirilen etkinlik sonrasi konusmacilar okul ögretmenleriyle birlikte bölümleri gezerek ögrencilerle sohbet edip bilgi aldi.
Kaynak: İHA