Istanbul'da Sosyete Dünyasina Uyusturucu Satan Avukat Suçüstü Yakalandi

Istanbul’da sosyete ve magazin dünyasina uyusturucu temin eden biri avukat iki süpheli düzenlenen operasyonda suçüstü yakalandi. Avukat olmasindan dolayi polis uygulamasi ve kontrollerinde görevi sebebi ile kimligini gösterip aramaya girmeden kolayca geçebilecegi düsüncesiyle hareket eden süphelinin, ünlü eglence mekanlarina takilan sosyetenin önde gelen isimlerine uyusturucu sattigi belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Istanbul’da Besiktas, Sisli, Cihangir, Nisantasi ve Beyoglu’ndaki sosyetik gece kulüplerine uyusturucu satan biri avukat 2 süphelinin izini sürdü.Polis sebekenin ünlü müsterilerinin de oldugu bilgisini aldi. Sosyetenin torbaciligini yapan avukat U.G. ile S.A. adli iki kisiye yönelik genis çapli çalisma baslatti.

Emniyet güçleri, ünlü gece kulüplerine uyusturucu temin eden avukat U.G. ve beraberindeki S.A.’yi teknik ve fiziki takip altinda tuttu. Süphelilerin her adimini izleyen ekipler, agirlikli olarak magazinsel ve lüks tabir edilen kesimlerin bulundugu semtlerde uyusturucu madde satisi yapan, meslek kimliginden dolayi polis uygulamasi ve kontrollerinde aramaya girmeden kolayca geçebilecegi düsüncesiyle hareket eden U.G. ile S.A.‘nin yakalanmasi için operasyonun dügmesine basti.

Yürütülen titiz ve detayli saha çalismalari neticesinde; U.G. ve birlikte hareket ettigi S.A. sosyete dünyasina uyusturucu satarken suçüstü olarak 115 gram Skunk maddesi ile birlikte yakalandi. Avukat U.G.’nin aracinda ve ikametinde yapilan aramalarda ise çok sayida fisek diye tabir edilen satisa hazir paketler halinde toplam 7 gram kokain, 14 kilo 690 gram skunk, bu maddeleri paketleme ve satisa hazir hale getirmede kullanilan hassas teraziler ve vakum makinesi ele geçirildi.

Yakalanan U.G. ve S.A. isimli sahislar "Uyusturucu veya Uyarici Madde Imal ve Ticareti" suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA