Hospis Merkezi Tanitildi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve hayirsever is birligi ile hayata geçirilen, saglik alaninda Türkiye’de esi, benzeri olmayan ve özel ödüle layik görülen Kanser Hastalarina Tedavi Sonrasi Bakim Merkezi (HOSPIS) projesi tanitimi, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar, milletvekilleri, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ve protokolün katilimiyla yapildi.

Hospis Merkezi Tanitildi
Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Büyüksehir Belediyesi’nin saglik yatirimlari içerisinde önemli bir yer tutan ve tip alanindaki bilim insanlari tarafindan begeni ile karsilanarak Türkiye’nin Saglik Ödülleri’nde ‘Yilin Yenilikçi Uygulamasi’ kategorisinde birincilik ödülü alan HOSPIS projesinin tanitimi gerçeklestirildi.

Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi Erciyes Üniversitesi karsisinda faaliyete geçecek olan Saffet Arslan Hospis Merkezi Tanitimi’na TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayse Böhürler, Saban Çopuroglu, Murat Cahid Cingi ve S. Bayar Özsoy, Kayseri Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Ersan, Kayseri Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Serkan Koyuncu, Kayseri Devlet Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ismail Altintop, Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Dernegi Kayseri Subesi Baskani Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir ve hayirsever is insani Saffet Arslan katildi.

Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Hamdi Elcuman, proje hakkinda protokole bilgiler verirken, Akar ve Büyükkiliç, protokol ile birlikte merkezi ilgiyle gezdi.

Baskan Büyükkiliç, burada yaptigi konusmada, “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazeteci dostlarimizin bu gününü kutluyorum. Hayirsever büyügümüz kiymetli Saffet agabeyimize de özellikle tesekkür ediyorum” dedi.



"Özel ödül aldik"

Projenin özel ödül aldigini hatirlatan Büyükkiliç, “3 bin 300 metrekare insaat alani olan, hem çevre donanimiyla hem içerisindeki yapilasmayla 2 sene gibi bir sürede bitirdigimiz özellikli olan, kanser hastalarimizin son dönemini en saglikli, huzurlu sekilde sürdürmeleri adina yapilan çalismanin eseridir. Bu sosyal projemiz, çalismamizla Istanbul Üniversitesi Tip Fakültesi’nde yapilan degerlendirmelerle özel ödül aldik. O açidan da bir anlam tasidigini ifade etmek istiyorum. Bizi motive eden, tesvik eden, bu çalismanin yapilmasinda katkisini her zaman hissettigimiz Akif hocama tesekkür ediyorum, ekibimizi kutluyorum, yüklenici firmaya tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, bu projeye benzer projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Sosyal sorumluluk alani ve çalismalari anlayisinda yerel yönetimlerin sadece rutin belediye hizmetleriyle kalmayip, bu çalismalari yapmasi gerektigi anlayisiyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yine Sehir Hastanesi’ndeki Hasta ve Hasta Yakinlari Misafirhanemizin bir benzeri yine burada, yan tarafta mevcut. Amacimiz insani yasat ki devlet yasasin felsefesiyle deger vermek, onlarin yasam kalitesini arttirmak, sehrimizin huzuruna katki saglamak mantigi içerisinde bu çalismalari yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kayseri’de belediyecilik olarak gururlandiran çalismalari takip etme firsati bulduk"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar da “Basin mensubu arkadaslarimizla beraber 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladik. Bugün de burada bu güzel eserin açilisiyla alakali, çalismalarla alakali son bilgileri almak için toplanmis bulunuyoruz. Dünden beri Kayseri’deyiz, Kayseri’de gerçekten belediyecilik olarak ülkemizin, milletimizin gücünü göstermesi bakimindan devletimizin, bakanliklarimizin çalismalarini görmek bakimindan gerçekten son derece bizi gururlandiran, memnuniyet verici gelismeleri de yakindan takip etme firsati bulduk” seklinde konustu.



"Türkiye’de esi benzeri olmayan bir tesis"

Akar, bu projenin Türkiye’de esi ve benzeri olmayan bir tesis oldugunu belirterek, sunlari söyledi:

“Kayseri’de belediyecilik 1994 yilindan itibaren büyük asamalar kaydetti ve bugünlere gelindi. Bu günlerde de bu eserlerin yapilmasina büyük ölçüde gerçeklesmis eserlerle birlikte, projelerle birlikte yogun çalismalar devam ediyor. Belediye baskanimiz basta olmak üzere bütün ilgili arkadaslarla beraber, ilgili bakanliklarla siki bir koordinasyon içeresinde, Sayin Cumhurbaskanimizin destekleriyle özellikle Kayseri’mize, bölgemize ve tüm ülkemiz için örnek olacak çalismalar yapiliyor. Bunlardan biri de burada içinde bulundugumuz bu saglik tesisi. Gerçekten önemli ve çok anlamli bir bina, Türkiye’de esi benzeri olmayan bir tesis. Burada saglik personelimiz, belediye personelimiz bu konuda omuz omuza çalismak suretiyle Kayseri’mize böyle bir eser kazandirildi. Temenni ediyorum sadece Kayseri’miz için degil diger il ve ilçelerimiz için de bir örnek teskil edecek. Bu tesis vasitasiyla insanlar hiç olmazsa dakikalarini rahat ve huzur içinde yakinlarinin geçirmesini saglamanin verdigi bir huzuru yasatmalari bakimindan bu tesisin çok önemli oldugunu degerlendiriyorum.”

Akar’dan Baskan Büyükkiliç’a tesekkür

Akar, Baskan Büyükkiliç’a yatirim ve hizmetlerinden dolayi tesekkür ederek, “Basta Sayin Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç olmak üzere bütün saglik personelimiz, hocalarimiz onlarin katkilarina ve hayirsever kardeslerimizin bu konudaki sagladiklari desteklere de sahsim ve Kayserili hemsehrilerim adina tesekkür ediyorum, sükranlarimi sunuyorum. Her zaman söyledigimiz gibi Kayseri belediyeciliginde sinir yok. Mücadeleye devam, çalismaya devam, hizmet ve eser üretmeye devam, kosmaya devam” diye konustu.

Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Dernegi Kayseri Subesi Baskani Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir ise Türkiye’de kanser hastaligindan dolayi meydana gelen ölümlerin, kalp damar hastaliklarindan sonra ikinci siraya yükseldigini ve kanser hastaliginin Türkiye’de de dünyada da sürekli olarak artis gösterdigine vurgu yaparak, bu konuda çalismalara hiz verilmesi gerektigine isaret etti.

anlamli projenin amaci

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, yasaminin son döneminde bulunan hastalardaki rahatsiz edici durumlarin kontrol edildigi ve yasam kalitesinin mümkün olan en iyi seviyede tutularak, yasamlarinin son günlerini evindeymis gibi geçirmeleri için sunulacak Hospis projesini hayata geçiriyor.

Bu proje, insan odakli hizmetleri yürüten Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayirsever is birligi ile tibbi olarak her türlü müdahalenin yapildigi ancak, tibben umudun kesildigi hastalarin hayatlarinin son evrelerini daha iyi sartlarda geçirmelerini saglamak amaciyla yapiliyor.

Hospis, yasaminin son döneminde bulunan hastalarin ya da terminal dönem kanser hastalarinin huzur ve yüksek bir yasam kalitesiyle yasamalarini saglamak amaciyla özel merkez ya da ev seklinde olacak. Hastaya her türlü imkânin taninacagi, özel odalarin tahsis edilecegi ve hastalarin ziyaretçileriyle birlikte vakit geçirebilecekleri alanlarin yer alacagi Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin projelendirdigi bu yatirim, Büyüksehir Belediyesi, Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Dernegi ve hayirsever ile is birligi ile yapiliyor.
Kaynak: İHA