Edirne'de Görüntüler Pandemi Dönemini Hatirlatti

Soguk hava dalgasinin etkisine giren Edirne’de hava sicakligi sifirin altinda eksi derecelere düstü. Soguk hava nedeniyle cadde ve sokaklar bos kalinca, görüntüler pandemi döneminde uygulanan sokaga çikma kisitlamasini hatirlatti.

Edirne'de Görüntüler Pandemi Dönemini Hatirlatti
Edirne’nin rakimi yüksek ilçe ve köylerinde dün ögle saatlerinde baslayan kar yagisi aksam saatlerine kadar araliklarla devam etti. Rakimi yüksek yerlerde kar yagisi etkili olurken, kent merkezinde ise “kuru soguk” ve “Trakya ayazi” etkili oldu. Özellikle gece ve sabah saatlerinde dondurucu hal alan hava sicakligi, yayalarin ilerlemesini de güçlestirdi.

Hava sicakliginin sifirin altinda 3 derece, hissedilen sicakligin ise sifirin altinda 8 derece oldugu Edirne’de, vatandaslar evlerine kapandi. Cadde ve sokaklarin bos kaldigi kentte ortaya çikan görüntüler pandemi dönemini hatirlatti.

Pandemi döneminde uygulanan sokaga çikma kisitlamalarinda bos kalan cadde ve sokaklar bu kez de soguk hava nedeniyle bos kaldi. Her gün binlerce vatandasin alisveris yaptigi Saraçlar Caddesi, adeta sessizlige büründü. Pandemi döneminden sonra en sakin günlerinden birini yasayan Saraçlar Caddesi’nde bulunan bazi vatandaslari da sal ve sapka takarak soguktan korunmaya çalistiklari görüldü.



"Edirne’nin cigeri ile ayazi meshurdur"

Edirneli vatandaslar, kentin tava cigerinin meshur oldugu kadar ayazinin da meshur oldugunu söyledi.

Soguk havaya dikkat çeken Edirneliler bere, sapka ve eldiven kullanarak soguktan korunmaya çalisti.
Kaynak: İHA