Baskan Zorluoglu Gazeteciler Ile Bulustu

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi.

Baskan Zorluoglu Gazeteciler Ile Bulustu
Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü münasebetiyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla gazetecileri tebrik ederek sözlerine baslayan Baskan Zorluoglu, “Cemiyetimizde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Artik birbirimizi daha yakindan taniyoruz. Bu sehirde yapilan her güzel seyin arkasinda esasinda basin mensubu arkadaslarimizin emegi ve katkisi vardir. Sizler Trabzon’da yasiyorsunuz. O nedenle hem bu islerin farkindasiniz hem de sag olun kaç yildan bu tarafa yapilanlari kamuoyu ile paylasiyorsunuz. Sehirde ve disarida yasayanlarin dogru sekilde bilgilenmesini sagliyorsunuz. Bu manada Büyüksehir Belediye Baskani olarak degerli basin mensubu arkadaslarimiza yürekten tesekkür ediyorum. 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun” dedi.

Trabzon’un özellikle son 4-5 yildir büyük bir degisim ve dönüsüm içerisinde oldugunu da vurgulayan Baskan Zorluoglu, “Yerel hizmetler bakimindan Trabzon’a her gelenin gördügü büyük bir degisim var. Trabzon’un güzellesmesi, daha yasanabilir bir sehir olmasi Trabzon’da yasama sebeplerinin artirilmasi anlaminda epey mesafe katettigimizi memnuniyetle ifade etmeliyim. Zaman zaman sert elestiriler de zaman zaman güzel övgüler de oluyor ama bunlar isin dogasinda var. Böyle olmasa da tadi tuzu olmazdi. Biz ayni zamanda sizlerden bir seyler ögreniyoruz. Sizlerin elestirileri bizler için yol gösterici oluyor. Bunu samimiyetle söyledigimi, bugüne özel bir söz olmadigini sizler iyi bilirsiniz” diye konustu.



"Belediye baskanlarinin karnesi yaptiklari hizmetlerdir"

Basin mensuplarinin sorularini da yanitlayan Baskan Zorluoglu, “Trabzon’da da 5 senedir görev yapiyoruz. Bu süreçte yaptiklarimiz ortada. Yapamadiklarimiz da var. Ben bu manada kendimi ve ekibimi basarili buluyorum eksiklerimizle beraber. Belediye baskanlarinin karnesi yaptiklari hizmetlerdir. Bizim karnemiz de ortada. Bu bakimdan ben devlet içinde bilinmeyen bir adam degilim. 23 yasindan beri kamuda üst düzey yöneticilik yapiyorum. Dolayisiyla israrla Ankara’da veya baska yerlerde kendimi ifade etmeye ihtiyacim oldugunu düsünmüyorum. Hizmetlerimizle birlikte önem çikmaya çalisiyoruz. Takdiri yapacak olan makamlar bu takdiri yaparlar” seklinde konustu.



"Cumhurbaskanimiz açiklayana kadar bir yargida bulunulmasi mümkün degil"

Adaylik süreciyle ilgili soruya da cevap veren Baskan Zorluoglu, “Geçen hafta 11 büyüksehir, 25 il belediye baskan adayi açiklandi. Pazartesi günü de 19 büyüksehir ve kalan il belediye baskan adaylari açiklanmak suretiyle 81 ilde büyüksehir ve il belediye baskan adaylarimiz açiklanacak. Birkaç gün daha beklemek lazim. Bu bir heyecan ayni zamanda. Sabirli olmak lazim. Insallah pazartesi günü Ankara’da açiklanir ve hep beraber merakimiz giderilmis olur. Ancak ne olursa olsun devam etmek arzusundayiz. Aday olsak da olmasak da netice itibariyla bu millete, bu devlete hizmet etmeye devam edecegiz. Sayin Cumhurbaskanimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Bundan da baska manalar çikmasin. Bir sorun var anlaminda da kimse lütfen düsünmesin. Sayin Cumhurbaskanimiz belediye baskan adaylarini ve Trabzon’u açiklayana kadar herhangi bir kisinin herhangi bir yargida bulunmasi takdir edersiniz ki dogru olmaz, mümkün de degildir. Benim durdugum nokta da budur” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, daha sonra gazetecilerle birlikte pasta keserek sohbet etti. Ziyaret, Baskan Zorluoglu ve basin mensuplarinin günün anisina hatira fotografi çektirmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA