Bahçelievler'de Mobil Toplanma Ve Taziye Araci'nin Açilis Töreni Yapildi

Bahçelievler Belediyesi tarafindan Mobil Toplanma ve Taziye Araci’nin açilis töreni gerçeklesti.

Bahçelievler'de Mobil Toplanma Ve Taziye Araci'nin Açilis Töreni Yapildi
Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, “Her apartmanin her sokagin önüne konabilecek sekilde, hem de acil bir durum oldugunda yaz kis fark etmeksizin hizmet verecek” dedi.

Bahçelievler Belediyesi tarafindan Mobil Toplanma ve Taziye aracinin açilis töreni Halit Ziya Usakligil Ilkokulu bahçesinde yapildi. Açilisa Bahçelievler Ilçe Kaymakami Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Olumsuz hava sartlarindan etkilenmeyecek sekilde tasarlanan Mobil Toplanma ve Taziye Araci 50 kisilik kapasiteye sahip. Içerisinde lavabo, abdesthane, mutfak bölümü, bilgilendirme ekrani, sohbet, Kur’an-i Kerim okumak için iç ve dis alanda ses sistemi bulunuyor. Aracin yaninda ise mevsim sartlarina göre kullanim kapasitesini artirmak için açilabilir tente mevcut. Yaz ve kis aylari için sogutucu- isitici klimanin yani sira aracin üzerinde bulunan solar enerji sistemi elektriksiz alanda 2.5 saatlik kendi çalisma enerjisini üretebiliyor. Elektrik kesintileri durumunda ise araç bünyesinde kendi jeneratör sistemi bulunuyor. Toplanma ve Mobil Taziye Araci her türlü acil ve afet durumunda hizli bir sekilde müdahale edebilmek için donanimli bir araç olarak hizmet sunacak. Araç ayrica kültürel programlarda, gençlik ve spor etkinliklerinde de kullanacak.

Programda konusan Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir “Bugün burada bir Mobil Toplanma Araci’mizi takdim ediyoruz. Bu aracimiz özellikle Güneydogu’da yaygin olan taziye kültürünün ihtiyacini giderecek. Her apartmanin her sokagin önüne konabilecek sekilde, hem de acil bir durum oldugunda yaz kis fark etmeksizin hizmet verecek. Aracin içerisi yaklasik 50 kisi aliyor. Içerinde lavabosu, tuvaleti, mutfak bölümü, televizyonu var. Solar enerjiden belli bir miktar enerjisini kendisi üretiyor. Aracin maliyeti yaklasik 15 milyon TL civarindadir. Özellikle Zafer Mahallesi’nde özellikle Güneydogulu kardeslerimizin çok oldugu yerde hizmete sunduk. Burada taziye kültürü daha fazla. Yaklasik 3 ile 7 gün arasinda sürüyor. O yüzden burada baslatalim dedik. Hayirli ugurlu olsun. Bahçelievler Belediyesi olarak vatandasimizin 7 gün 24 saat yanindayiz” dedi.

Kaynak: İHA