Aydin Gençlik Merkezi 1 Yilda 98 Bin Gence Dokundu

Aydin Gençlik Merkezi, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetler gibi genis yelpazesi ile Aydinli gençlerin yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelirken, 1 yilda gerçeklestirilen 98 bin 320 gencin egitim ve sportif gelisimine katki saglandi.

Aydin Gençlik Merkezi 1 Yilda 98 Bin Gence Dokundu


Aydin’da imkanlariyla yeni cazibe merkezi haline gelen gençlik merkezleri, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetleri ile gençlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Aydin’in dört bir yani da gençlerin faydalanabilmesi için gençlik merkezleriyle donatiliyor. Gençlerin bos zamanlarini en iyi sekilde degerlendirmeleri için il genelinde, gençlik merkezleri bir bir hayata geçirilirken, yil boyunca faaliyetlerine devam eden Aydin Gençlik Merkezi liderleri, 2023 yili içerisinde 2 bin 179 faaliyet gerçeklestirdi. 32 bin 849 üyesi bulunan merkezde 1 yilda toplam 98 bin 320 gence ulasilarak, gençlerin egitim ve sportif gelisimine katki saglandi. Ücretsiz olarak sunulan hizli okuma, robotik kodlama, dene-yap atölyeleri, sanat, müzik, spor gibi çesitli egitimler gençlerin çok yönlü bir gelisimine imkan tanidi. Ayrica sadece bireysel gelisimin degil, toplumsal sorumlulugun da ön planda tutuldugu etkinliklerde sokak hayvanlarina destek, okul duvari renklendirme çalismalari çerçevesinde 16 okul renklendirildi.

“4 bin ögrenciye ulasildi”

Gönüllü ögretmenlik projesi ile bir araya gelen üniversite ögrencileri de ilkokul ögrencilerine destek olurken, 1 yilda 47 ögretmen adayi 98 gençle bulustu. Ayni zamanda “Çaya Geliyoruz" projesiyle de üniversite ögrencileri gerçeklestirdikleri ev ziyaretleriyle dayanismayi pekistirdi. Genç Dönüsüm Projesi kapsaminda da sinav sonlarinda toplanan kalem setleri, köy okullarindaki ihtiyaç sahibi ögrencilere dagitilarak onlarin yüzlerini güldürüyor. Bu çerçevede dagitilan kalem setleri 50 okulda yaklasik 4 bin ögrenciye ulastirildi.

Sosyal etkilesimin de unutulmadigi merkezde gençlerin sosyallesip eglenebilmesi için karaoke geceleri, açik hava sinemalari ve söylesi geceleri düzenleniyor.

Konu ile ilgili Aydin Gençlik Merkezi’nden yapilan açiklamada “Aydin Gençlik Merkezi gençleri sadece bireysel olarak degil, toplumsal ve kültürel olarak da donatarak onlarin daha bilinçli, sosyal ve sorumlu bireyler olmalarina katki sagliyor. Kamplar araciligiyla da farkli sehirleri ve kültürleri tanima firsati sunarak gençlerin ufuklarini genisletiyor” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA