Sedye Ile Geldigi Hastanede Felçli Hasta Ilk Adimlarini Atmaya Basladi

Barre Sendromu’na yakalanan Fatma Sahin, felçli geldigi Bolu Izzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde ‘Robot Destekli Yürüme Sistemi’ sayesinde ilk adimlarini atmaya basladi.

Sedye Ile Geldigi Hastanede Felçli Hasta Ilk Adimlarini Atmaya Basladi
Karacasu beldesi sinirlari içerisinde olan 200 yatak kapasiteli Izzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Egitim ve Arastirma Hastanesi ’yürüyemez’ denilen hastalara umut olmaya devam ediyor. Yaklasik 6 ay önce Sakarya’da yasayan Fatma Sahin, Guillain-Barre Sendromu’na yakalanarak belden asagisi felç oldu. Yürüme kabiliyetini kaybeden ve iki elini hareket ettiremeyen Fatma Sahin, çesitli hastanelerde esi Hasan Sahin ile birlikte çare aradi. Aradigini bulamayan ve yatalak sekilde hayatina devam eden Fatma Sahin, tavsiye üzerine Bolu Izzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne geldi. Sedye ile hastaneye getirilen Sahin, yaklasik 3 aylik tedavinin ardindan ilk adimlarini atmaya basladi.

‘Robot Destekli Yürüme Sistemi’ sayesinde tekrardan yürüme kabiliyetini kazanmaya baslayan Fatma Sahin, mutlu oldugunu ifade etti.



“Yatalak olarak geldigim hastaneden yürüyerek çikmak istiyorum”

3 aylik tedavinin ardindan ilk adimlarini atmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Fatma Sahin, “6 aydir felçliyim. Buraya sedye ile geldim. Çok sükür simdi yürümeye basladim. 3 ayda ilk adimlarimi atmaya basladim. Robot yürüme makinesi yürümeme çok faydali oldu. Esim de yanimdan hiç ayrilmadi. Hep destek oldu. Iki elim ve iki ayagim felçliydi. Suan hareket ediyorum. Adim atabiliyorum. Çok mutluyum. Allah razi olsun devletimizden, doktorlarimizdan. Yatalak olarak geldigim hastaneden yürüyerek çikmak istiyorum. Allah’in izniyle” diye konustu.



“Hastalik süresi boyunca seve seve ilgilendim esimle”

Hasan Sahin, “Kurban Bayrami’nin birinci günü esimin iki eli ve iki ayagi felç oldu. Sonra ambulans çagirdik. Akyazi devlet hastanesine gittik. Oradan bizi Sakarya’ya sevk ettiler. Arastirma hastanesindeki bizi muayene edecek doktorumuz izinliymis. Doktoru aradilar hemen gelerek esime ilk müdahaleyi yapti. Teshisleri konuldu ve bir hafta boyunca siki bir müsahede altinda tuttular. Sakarya’da 1 ay kaldiktan sonra bizi eve gönderdiler, evde esimin yanina hiç ziyaretçi almadik. Ilaçlarla tedavi devam etti. 3 ay boyunca ilaç tedavisi gördü. Sonrasinda ise Bolu Fizik Tedavi Hastanesi’ni tavsiye ettiler. Buraya geldik muayenemizi yaptirdik kayit islemlerini yaptirdik. Burada yapilan tedavilerle kisa süre içerisinde çok iyi netice aldik. Suanda esim yürüyüs robotunu kullaniyor. Robot sayesinde beynine emir veriliyor. Artik son asamaya gelindi, yavas yavas ilk adimlarini atmaya basladi.

Buraya ilk geldigimizde esim yatalakti. Çok iyi geldi bu hastanedeki tedavi. Allah devletimize zeval vermesin. Mutluyuz. Hastalik süresi boyunca seve seve ilgilendim esimle. Esimi bu dereceye getiren biraz da kendi emeklerim” dedi.

“Hem ellerinde hem de ayaklarinda herhangi bir hareket yoktu”

Hastalik süresinde Fatma Sahin ile ilgilenen Fizyoterapi Teknikeri Dr. Rifat Adiay, “Ilk geldiginde hem ellerinde hem de ayaklarinda herhangi bir hareket yoktu. Su anda çok sükür dört ayakli walker ile yürümeye basladi” dedi.

Kaynak: İHA