Mehmet Musa Çakir Açiklamasi 'Önce Ülkem Ve Milletim'

Yaklasan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerdeki hareketlilik sürerken, Cumhur Ittifaki ortagi MHP’nin seçime kendi adaylariyla hangi il ve ilçelerde girecegi de belli oldu.

Mehmet Musa Çakir Açiklamasi 'Önce Ülkem Ve Milletim'
Erzurum’da yerel seçimlere sadece Ispir, Uzundere ve Olur’da kendi adaylariyla girecek olan MHP, bunun disindaki seçim bölgelerinde ise, Cumhur Ittifaki kapsaminda AK Parti adaylarini destekleyecek. AK Parti ile MHP arasindaki bu anlasma kamuoyuna ilan edilirken, gözler bu kez de MHP’den Erzurum’da Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere merkez ve tasra ilçeler için aday adayi olan isimlere çevrildi. Bu isimlerden birisi olan Aziziye Belediye Baskan aday adayi Mehmet Musa Çakir, ittifak kararini degerlendirdi.

Çalismak, çalismak, çalismak

Gazeteci Mehmet Musa Çakir, kendisinin de aday adayi oldugu Aziziye ilçesinde seçime AK Parti adayiyla girilecek olmasinin, parti liderleri ve parti kurmaylarinca alinmis bir karar oldugunu belirterek, MHP Genel Baskani Dr. Devlet Bahçeli’nin sözünü hatirlatti. Siyasal zemindeki her gelismeye karsi bakis açisinin; “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” anlayisiyla sekillendigini dile getiren Çakir, “Biz meseleye parti gözüyle hiç bakmadik, bakmayacagiz. Biz Cumhur Ittifakini sekillendiren ruhuz, bu ittifaka anlamini veren milli dayanismanin bir paçasiyiz. Bu ruhu özümsemis bir nefer olarak bize düsen en büyük sorumluluk; ülkemizin ve milletimizin selameti için çalismak, çalismak ve yine çalismak olacak” diye konustu.

Kararimiz ve tavrimiz nettir

2019 Mahalli Idareler Genel Seçimlerini hatirlatan Mehmet Musa Çakir, ayni seçim stratejisinin o dönemde de uygulandigini ifade ederek, “Bizim anlayisimizin hiçbir tarafinda ‘senin ya da benim partilim’ ayrimi olmadi. Bizm kararimiz ve tavrimiz o dönemde de netti, bu dönemde de nettir. Bizim için aslolan Cumhur Ittifakimizdir, Bilge Liderimiz ve Genel Baskanimiz Dr. Sayin Devlet Bahçeli Beyefendi’nin süreçte neyi takdir ettigidir. Enerjimiz tamdir, heyecanimiz yüksektir, coskumuz büyüktür. 31 Mart yerel seçimlerinden de zaferle çikacak olan taraf, Allah’in izniyle yine Cumhur Ittifakimiz olacaktir. Bu baglamda aday adayligimiz sürecinde desteklerini esirgemeyen saygideger büyüklerimize, teskilatlarimiza, Ülkü Ocaklarimiza, dava bilinci ve suuruyla gücümüze güç katan bütün partililerimize tesekkürü borç biliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA