Uludag Üniversitesi Santiyeye Döndü...
Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, üniversiteye kazandirilacak 1 milyar 475 milyonluk yatirim projeleri hakkinda bilgi verdi. Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi, merkezi derslikler, Dis Hekimligi Fakültesi, Organ Nakil Merkezi, Teknoloji Merkezi, gençlik merkezi, spor salonu ve yüzme havuzu insaatlari hizla yükseliyor. Yatirimlarin tamamlanmasiyla Uludag Üniversitesi bambaska bir çehreye kavusacak.

Ögrencilerin burada ders görmeye bu dönem baslayacagini kaydeden Yilmaz, Dis Hekimligi Fakültesine ögretim üyesi takviyesinin de devam ettigini sözlerine ekledi. Yilmaz, söyle konustu:
"Dis Hekimligi Fakültesinin yaninda organ nakil merkezimiz var. Organ nakil merkezi de is insani Hüseyin Akdere’nin yardimlariyla insa ediliyor. Büyük ölçüde kaba insaati tamamlanmis durumda. Anahtar teslimi sekilde bize teslim edilecek. Organ nakil merkezinin faaliyete geçmesiyle basta karaciger nakli olmak üzere Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Türkiye’de organ nakli konusunda önemli merkezlerden birisi haline gelecek. Rektörlük binamizin karsisindaki alanda Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi insa ediliyor. Bu hastaneyi devlet bütçesiyle yapiyoruz. 250 yatak kapasiteli bir hastane olacak."
Merkezi dersliklerin de insaatinin devam ettigini ifade eden Yilmaz, "Merkezi derslikler, özellikle temel bilimlerin derslerini merkezi bir biçimde verebilme imkani sunacak. Üniversitemize ayni zamanda ilave kapali mekanlar, salonlar kazandiracak. Merkezi dersliklerin de insaatini uzun bir aradan sonra yeniden start verilmis durumda. Yine onun önümüzdeki yilda insallah tamamlanmasi planlaniyor. Ayrica laboratuvarimiz var. Oradaki hayirseverimiz rahmetli Arif Agaoglu ve ogullari. Bursa’daki is insanlarinin hakikaten üniversitemize ve kampüsümüze çok büyük katkilari mevcut. Ziraat Fakültesi staj binasi da yine tamamlanmis durumda orayi da açacagiz" dedi.
BUÜ Rektörü Yilmaz, B.U.Ü. Spor Salonu ve Yüzme Havuzu yapiminda emegi geçen Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Spor Toto Teskilati’na, Bursa Uludag Üniversitesi Gemlik Hukuk Fakültesi Ek Binasi insaatinda destek veren Gemlik Belediyesi ve Borusan Vakfi’na, Organ Nakil Merkezi’nin yapiminda emegi geçen hayirsever Hüseyin Akdemir ve yine Bursa Uludag Üniversitesi Görükle Gençlik Merkezi’nde destegini esirgemeyen Bursa Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti.
BUÜ’nün arastirma üniversitesi oldugunu vurgulayan Yilmaz, spor salonu ve yüzme havuzu, gençlik merkezi, Hukuk Fakültesi ek binasi, personel yemekhanesi insaatlarinin da devam ettigini anlatti. BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Adem Dogangün ise, insaatlarin son durumlarina iliskin bilgi verdi.
Devam eden yatirimlarin toplam maliyetinin 1 milyar 475 milyon lira oldugu ifade edilirken, insaat halindeki binalar su sekilde siralandi;
"Merkezi Derslikler ve Laboratuvar Insaati 244 milyon 750 bin, Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi 821 milyon, Dis Hekimligi Fakültesi 105 milyon, A Plas Ileri Teknoloji Laboratuvari 67 milyon, Organ Nakli Merkezi 83 milyon, B.U.Ü. Spor Salonu ve Yüzme Havuzu 67 milyon 890 bin, Bursa Uludag Üniversitesi Görükle Gençlik Merkezi 59 milyon 900 bin, Bursa Uludag Üniversitesi Gemlik Hukuk Fakültesi Ek Binasi 15 milyon 253 bin ve B.U.Ü. Hastane Personel Yemekhanesi 10 milyon 940 bin."
