Hirsizlar 21 Aylik Bebegin Tedavi Parasini Çaldi

Hirsizlar 21 aylik kas hastasi Özgür bebegin tedavisi için toplanan bagislari çaldi. Biri çocuk 3 kisi börekçideki yardim kumbarasini el çabukluguyla deyim yerindeyse yok etti. Aile, tedavi için gerekli paranin 3’te ikisinin toplandigini belirterek, eksik kalan kismi tamamlamaya çalistiklarini belirtti.

Hirsizlar 21 Aylik Bebegin Tedavi Parasini Çaldi


Firdevs ve Ferdi Karaboga çiftinin 21 aylik bebegi Özgür Karaboga’nin tedavisi için 20 ilde yardim kampanyasi düzenlendi.

Kas hastasi bebek için konulan yardim kumbaralarindan biri çalindi. O anlar güvenlik kamerasina yansidi. Müsteri gibi giren hirsizlar isletmede bulunan çalisani oyaladiktan sonra kumbarayi çaldiklari güvenlik kamerasina yansidi. Bebegin tedavisi için gereken 50 milyon TL den 42 milyon TL’sini topladiklarini belirten çift böyle bir hirsizlik olayinin olabilecegini hiç düsünmediklerini belirtti.



“Kumbaranin çalinabilecegini hiç düsünmemistik”

Kumbaranin çalinacagini düsünmediklerini belirten Anne Firdevs Karaboga, “Özgür su anda SMA ile mücadele ediyor. Su anda bebegimiz 21 aylik. Yurtdisindaki pahali olan bir gen tedavisine ulasabilmek için valilik onayi ile bir kampanya baslattik. Özgür’ün tedavisi için toplanmasi gereken miktarin yüzde 83’ünü topladik. Maalesef bu ayin 2’sinde bir börekçiye koydugumuz kumbaramiz çalindi. Zamanla yaristigimiz bu süreçte böyle bir olayin olmasi bizi çok üzdü. Isletmeye gelen 3 kisi börek almaya geldiklerini söylüyorlar ve oradaki çalisani oyaladiktan sonra kumbara bir kiz tarafindan çaliniyor. Böyle bir hirsizlik olayinin yasanacagini hiç düsünmemistik” dedi.



“Yaklasik 20 ilimizde yardim kumbaralari bulunuyor”

Valilik izniyle 20 ile kumbara biraktiklarini belirten Baba Ferdi Karaboga, “Kumbaradaki miktari ön görmek mümkün degil. Biz valilik izniyle normalde 81 ile kumbara dagitabiliyoruz. Çevremizin yardimlariyla yaklasik 20 ilimizde kumbaralarimizi dagittik. Destek olmayan isletmelere ve kumbarayi isletmesine koymak isteyen is yerlerine de gönderim sagliyoruz. Bu kumbaralardan gerçekten çok güzel dönüsler oluyor. Bu tarz çalinma vakalari yardim için kumbara alan isletmeleri de çekingen davranmaya itebiliyor. Umariz böyle bir olay bir daha tekrar etmez. Bu bagislari yaklasik 6 aydan beri topluyoruz. Toplamda ameliyati için gereken miktar 50 milyon TL biz bunun 42 milyonunu su anda toplamis durumdayiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA