DEÜ, 73 Bin Ögrenciyle Ders Basi Yapacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2 Ekim’de baslayacak olan 2023-2024 egitim-ögretim yilina 73 bin 743 ögrenciyle merhaba diyecek. Yeni ögrenim dönemini heyecanla beklediklerini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu yil güz döneminde DEÜ programlarina kayit yaptirip egitime baslayacak ögrenci sayisinin ise 14 bin 503 oldugunu açikladi. Rektör Hotar, “Ögrencilerimiz, kariyerlerini zirveye tasima adina en dogru adimi attilar. Bizler de DEÜ Üst Yönetimi olarak, kendilerine nitelikli ögrenim ve arastirma faaliyetlerine katilma imkâni sunacagiz. Yeni dönemi heyecan ve sabirsizlikla bekliyoruz” dedi.

DEÜ, 73 Bin Ögrenciyle Ders Basi Yapacak
Türkiye’nin köklü yüksekögretim kurumlarindan olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), geride kalan tercih döneminin gözde üniversitelerinden birisi oldu. 1 Eylül tarihinde sona eren kayit döneminin ardindan programlarinin neredeyse tamaminda yüzde 100 doluluk orani yakalayan DEÜ’de, 2 Ekim tarihinde baslayacak 2023-2024 egitim-ögretim yilinda, 73 bin 743 ögrenci ders basi yapacak. Akademik basarilari, yetkin kadrolari ile ulusal ve uluslararasi alanda yürüttügü önemli projelerle ön plana çikan DEÜ’de, 10 Enstitü, 18 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 6 Meslek Yüksekokulu, 2’si Uygulama ve Arastirma Hastanesi olmak üzere; toplamda 60’in üzerinde Uygulama ve Arastirma Merkezi bulunuyor.

14 bin 503 yeni ögrenci

Yeni ögrenim dönemini heyecanla beklediklerini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Sahip oldugu ilke ve degerleriyle güçlü Türkiye’nin refahina katki saglayan Kurumumuz, yeni döneme de en iyi sekilde hazirlaniyor. Türkiye’nin 20 devlet arastirma üniversitesinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi, bilimsel arastirma ve yüksekögretim görevini, kaliteli toplumsal hizmet anlayisi ile sürdürmektedir” dedi.

2023-2024 egitim-ögretim yili güz döneminde DEÜ programlarina kayit yaptirip egitime baslayacak ögrenci sayisini da açiklayan Rektör Hotar, “Bu yil kaliteli bir egitim için Dokuz Eylül Üniversitesi’ni seçen ögrenci sayimiz 14 bin 503. Bu sayi, Türk ve yabanci uyruklu ögrenci sayilarimizin toplami. Ögrencilerimiz, kariyerlerini zirveye tasima adina en dogru adimi attilar. Bizler de DEÜ Üst Yönetimi olarak, kendilerine nitelikli ögrenim ve arastirma faaliyetlerine katilma imkâni sunacagiz. Yeni dönemi heyecanla ve sabirsizlikla bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

106 farkli ülkeden ögrenci

DEÜ’de 106 farkli ülkeden 6 bin 204 yabanci uyruklu ögrencinin ögrenim gördügünü de ifade eden Rektör Hotar, “Yabanci uyruklu ögrencilerin toplam ögrencilere orani ise yüzde 10’lara yaklasmis durumda. Arastirma Üniversitemiz, bu yönüyle de bir dünya üniversitesi oldugunu gösteriyor. Yüksekögretim alaninda yasanan küresel rekabet ortamina entegre olabilmek ve Üniversitemizin basarisini artirmak için bu rakamlarin önemli oldugunu düsünüyoruz. Uluslararasilasma misyonumuzla örtüsen bu sayilar, DEÜ’yü gelecek dönemde yerelde ve küresel boyutta daha da etkili bir hale getirecektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA