BUSMEK'in Gurur Tablosu

Bursa’da ücretsiz sanat ve mesleki egitim kurslari ile önemli bir marka haline gelen BUSMEK, 2018 yilindan bu yana düzenledigi ücretsiz üniversite hazirlik kurslarinda da basari grafigini sürekli artiriyor. Üniversite sinavina BUSMEK’te hazirlanan toplam 616 ögrenci, hayallerindeki bölümlere yerlesme imkani buldu.

BUSMEK'in Gurur Tablosu
Okul öncesi egitimden üniversiteye kadar egitimin her kademesinde önemli hizmetleri hayata geçiren Bursa Büyüksehir Belediyesi, egitime yaptigi yatirimlarin meyvelerini toplamaya devam ediyor. Ücretsiz hazirlik kurslarindan sinav sonrasi tercih danismanligina kadar her alanda BUSMEK’in destegini yanlarinda gören gençler, bu yil da üniversite sinavinda önemli bir basariya imza atti. 2018-2019 egitim döneminden bu yana 5219 ögrencinin faydalandigi üniversite hazirlik kurslarinda her dönem oldugu gibi son sinavda da gençler, hayallerindeki bölümlere girme imkani buldu. Üniversite sinavina BUSMEK’le hazirlanan gençlerden 66’si Tip Fakültesi Ve Saglik Bilimleri, 65’i Mimarlik Mühendislik Fakültesi ve 70’i Fen Edebiyat Fakültesini kazandi.

Bunun yaninda Hukuk Fakültesi 9, Egitim Fakültesi 32, Ilahiyat- Islami Ilimler Fakültesi 13, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi 76, Spor Bilimleri Fakültesi 4, Turizm- Uygulamali Bilimler Fakültesi 5, Iletisim Fakültesi 11, Saglik Meslek Yüksekokulu 80, Meslek Yüksekokulu 174 olmak üzere toplam 616 ögrenci BUSMEK kurslari sayesinde üniversiteye yerlesmesinin mutlulugunu yasadi.

Böylelikle, 2022-2023 egitim döneminde de basari oranini yüzde 75’ler seviyesine çikarken, yeni dönem için ücretsiz YKS hazirlik kurslarina ön kayit yaptirmak isteyen gençler, busmek.bursa.bel.tr adresinden online basvuru yapabilecek.
Kaynak: İHA