BARÜ'de Ilk Yardimda Bir Ilk

Bartin Üniversitesi (BARÜ), Saglik Bakanligi tarafindan “Ilk Yardim Egitici Egitim Merkezi” noktasinda yetkilendirilen bölgedeki ilk ve tek merkez oldu.

BARÜ'de Ilk Yardimda Bir Ilk
Bartin Üniversitesinde (BARÜ) bu yil hizmete alinan Ilk Yardim Egitim Merkezi, Saglik Bakanligi tarafindan egitici egitimi alaninda yetkilendirildi. Saglik alaninda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynagini yetistirme konusunda önemli çalismalarin yapildigi BARÜ, böylece bu alanda Bati Karadeniz Bölgesindeki ilk ve tek merkez oldu. Ilk yardim egitmenligi yapabilmek için yeterliliklerinin saglanmasinin hedeflendigi Ilk Yardim Egitici Egitim Merkezi ile hayat kurtarmaya ya da tehlikeleri en aza indirmeye yönelik detayli uygulamalar yapilacak. Merkez bünyesindeki çalismalarla teorik egitimlerin yani sira belirli senaryolar üzerinde rol-play ve vaka çalismalari da yapilarak yetkinliklerin pekistirilmesi saglanacak. BARÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sevim Çelik, merkezin hizmete açildiktan sadece birkaç ay sonra Saglik Bakanligi tarafindan “Ilk Yardim Egitici Egitim Merkezi” olarak onaylanmasinin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Çelik, “Bartin Üniversitesi olarak sadece ilimiz degil, Bati Karadeniz bölgesine hizmet edebilecek kapasitede bir Ilk Yardim Egitimi ve Egitici Egitim Merkezi hayaliyle yola çiktik ve merkezimizi kurduk. Yapilan incelemeler neticesinde Saglik Bakanligi Acil Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan ‘Ilk Yardim Egitici Egitim Merkezi’ sertifikasini almaya hak kazandik. Merkezimizde hayatin her alaninda ilk yardima hazirlikli olunmasi düsüncesiyle özveriyle yaptigimiz çalismalar devam edecek. Bu düsüncelerle destekleri dolayisiyla Rektörümüz Prof. Dr. Sayin Orhan Uzun’a ve yakin ilgileri için Il Saglik Müdürümüz Dr. Sayin Alpaslan Erol’a tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yetkilendirilen merkezin önemine deginen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Geçtigimiz yillarda arka arkaya yasadigimiz dogal afetler gösterdi ki toplumun en önemli ihtiyaçlarindan biri ilk yardim bilgi ve becerisine sahip bireyler yetistirilmesidir. Yasam kurtarma becerilerini ögretmenin yaninda insanlarin kendi kendilerine yardim edebilmeleri açisindan da önemli olan bu alanda hedeflerimizi daha ileriye tasiyoruz. Saglik Bilimleri Fakültesi ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde donanimli saglik profesyonelleri yetistiren Üniversitemizin, ilk yardim alaninda egiticilerin egitildigi bir merkez olarak yetkilendirilmesinden büyük mutluluk duyduk. Bu düsüncelerle bizleri yakindan takip ederek yarinlara olan yürüyüsümüzde destek veren Saglik Bakanimiz Sayin Fahrettin Koca’ya sükranlarimi sunuyorum. Kurumsal ilerleyisimizdeki katkilari için Saglik Bilimleri Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Sayin Sevim Çelik’e, yakin ilgileri için Il Saglik Müdürümüz Dr. Sayin Alpaslan Erol’a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA