Hem Terzilik Yapiyor Hem KPSS'ye Hazirlaniyor Açiklamasi Sehit Ve Gazi Çocuklarina Okul Kiyafetleri Ücretsiz

Ordu’da terzi dükkani isleten 23 yasindaki Ezgi Tepe Yazici, bir yandan meslegini sürdürüyor, bir yandan da KPSS’ye hazirlaniyor. Yazici, sehit ve gazi çocuklarina okul kiyafetlerini de ücretsiz veriyor.

Hem Terzilik Yapiyor Hem KPSS'ye Hazirlaniyor Açiklamasi Sehit Ve Gazi Çocuklarina Okul Kiyafetleri Ücretsiz
Altinordu ilçesinde butik terzi magazasinda okul kiyafeti satisi da yapan Ezgi Tepe Yazici, meslegini sürdürürken bir yandan da Kamu Personel Seçme Sinavi’na (KPSS) hazirlaniyor. Ordu Üniversitesi Beden Egitimi Ögretmenligi Bölümü’nden mezun olan Yazici, yaklasik 3 ay önce açtigi is yerinde sehit ve gazi ailelerinin çocuklarindan hiçbir ücret almiyor.

“Bos zamanlarimda is yerinde KPSS’ye de hazirlaniyorum”

Okul dönemi boyunca akrabasinin yaninda çalistigini ve meslegi ögrendigini söyleyen Yazici, “Mezun oldum ve KPSS’ye hazirlaniyorum. Bu sirada da bosta durmak istemedim ve bu is yerini açtim. Tüm genç kizlara da bu konuda örnek olmak istiyorum. Korkacak hiçbir sey yok. Bos zamanlarda test çözerek sinavlara hazirlaniyorum” diye konustu.



Sehit çocuklarina okul formalari ücretsiz

Okul sezonu oldugu için forma satisi yapmayi düsündüklerini, kendi diktikleri ürünler ile insanlara yardimci olmaya çalistiklarini ve sehit ve gazi çocuklarina ücretsiz forma verdiklerini söyleyen Yazici, “Bize çok da mantikli geldi ve yapmaya karar verdik. Sehit ve gazi yakinlari bizlere evrakli geliyorlar, zaten burada ihtiyaci olan herkese kapimiz açik. Özellikle sehit ve gazi çocuklarina ücretsiz bir sekilde formalarini temin ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA