Gümüshane'de Iki Köyde Yangin Panigi

Gümüshane’de birer gün arayla 2 ayri köyde çikan örtü yanginlari vatandaslarin ve ekiplerin yogun gayretleriyle ormanlik alana ulasmadan söndürüldü.

Gümüshane'de Iki Köyde Yangin Panigi
Edinilen bilgiye göre, ilk yangin merkeze bagli Yitirmez köyünde meydana geldi. Önceki gün kuru otlarin tutusmasiyla baslayan yangin Orman Isletme Müdürlügü ekipleri ve vatandaslar tarafindan büyümeden kontrol altina alindi. Yanginda bir hektarlik alanda çayir ve geven kapli alan küle döndü.

Ikinci yangin ise dün merkeze bagli Gümüskaya köyünün Ahletlik Mevkiinde gerçeklesti. Yine kuru otlarin tutusmasi sonucu baslayan yangina görgü taniklarinin ihbariyla ilk müdahaleyi köylüler yapti. Orman Isletme Müdürlügü yangin ekiplerinin bölgeye ulasmasiyla hizli bir sekilde kontrol altina alinan yanginda alevler ormanlik alana ulasmadan söndürülürken, yaklasik 2 hektarlik çali ve gevenden olusan alan küle döndü.

Her iki yanginin çikis sebebi de arastirilirken yetkililer kuru mevsim kosullari nedeniyle çok kolay sekilde alev alabilecegini vurgulayarak vatandaslari bu konuda dikkatli, duyarli ve tedbirli olmaya davet etti.
Kaynak: İHA