ITO Baskani Avdagiç'ten OVP Degerlendirmesi

Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, "3 yillik Orta Vadeli Program, piyasa beklentilerinin yönetilmesi için önemli bir çipa vazifesi görecek. OVP ile birlikte enflasyonla ilgili bozulan beklentilerin pozitif bir rotaya girecegi yeni bir dönem basladi" dedi.

ITO Baskani Avdagiç'ten OVP Degerlendirmesi
Avdagiç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan Orta Vadeli Programa iliskin yaptigi yazili açiklamada, 2024-2026 dönemini kapsayan program ile ‘piyasanin duymak ve görmek istedigi bir yol haritasi’ çizildigini belirtti.

Avdagiç, "3 yillik Orta Vadeli Program (OVP), piyasa beklentilerinin yönetilmesi için önemli bir çipa vazifesi görecek. OVP ile birlikte enflasyonla ilgili bozulan beklentilerin pozitif bir rotaya girecegi yeni bir dönem basladi" dedi.

OVP’de mali disiplin ve reel sektörün hassasiyetlerinin dengeli bir sekilde ele alindigini kaydeden Avdagiç, "Orta Vadeli Program ile bir yandan enflasyonu tek haneye düsürecek kararli adimlar planlanirken, diger yandan üretimi, ihracati ve istihdami destekleyecek selektif politikalar gündeme alinmis durumda" degerlendirmesinde bulundu.

Avdagiç, sözlerini söyle sonlandirdi:

"Sürdürülebilir ve kalici büyüme için yapisal reformlara odaklanilmasini isabetli buluyoruz. Hedeflerin gerçekçi ve tutarli belirlenmis olmasi piyasanin ufkunu netlestirecektir. Is dünyasi olarak OVP’deki hedeflerde yeni yatirim planlarimizla yer alacagiz."
Kaynak: İHA