Engelli Kaplana Sefkat Eli

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin en özel misafiri olan Umay isimli engelli kaplana yaklasik 10 yildir hayvanat bahçesi personeli tarafindan sefkatle bakilip, özel ilgi gösteriliyor.

Engelli Kaplana Sefkat Eli
150 türde bin 600 hayvana ev sahipligi yapan Kayseri Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde hayvanlara yaz ve kis aylarinda hayvan sagligi ile ilgili koruyucu uygulamalar ve beslenmeleri için ayri çalismalar yapilarak, en iyi sartlarda bakiliyor. Hayvanat bahçesinde engelli olarak dünyaya gelen ve Umay adi verilen kaplana ise yaklasik 10 yildir Büyüksehir Belediyesi personeli tarafindan sefkatle ve ilgi ile bakiliyor.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Veteriner Hekimi Kaan Erkekoglu, dogustan engelli olan Umay’a özel sartlarda bakildigini ve özel misafire özel diyetler uyguladiklarini ifade ederek, "Hayvanat bahçemiz bünyesinde dogan engelli bir kaplanimiz var. Yasi ilerledi ama dogustan engelli oldugu için özel olarak ilgileniyoruz. Özel diyetler sagliyoruz. Çünkü fazla kilo almasini istemiyoruz. Hareket kapasitesini arttirmak için günlük olarak egzersizlerini sagliyoruz. Diger hayvanlardan farkli olarak da barinma ortaminin iyi olmasi gerekiyor. Bu yüzden özel olarak ilgileniyoruz. Elimizden geldigi kadar anne sefkati ile ilgileniyoruz" dedi.

Kaynak: İHA