Diksiyon Egitimi Ile Akici Konusma Becerisi Kazaniyorlar

Yozgat’in Çekerek ilçesinde diksiyon kurslari sayesinde kursiyerlere etkili hitabet, konusma, dinleme, ses, vurgu, tonlama ve nefes egzersizleri uygulanarak akici ve üsluba uygun konusma becerisi kazandiriliyor.

Diksiyon Egitimi Ile Akici Konusma Becerisi Kazaniyorlar
Çekerek Halk Egitim Merkezi bünyesinde Gençlik Merkezinde egitmen Ayse Arslaner tarafindan verilen diksiyon kursunda, konusmasini daha etkili bir hale getirmek isteyen kursiyerler birçok egitimden geçiyor. 5 ay süren diksiyon egitiminde kursiyerlere ses, vurgu, tonlama ve nefes egzersizleri uygulanarak akici konusmalari saglaniyor. Kursta akici konusma, kelimeleri yuvarlamama ve kelimeleri net çikarmalari için kursiyerler diksiyon tekerlemeleri ile de destekleniyor.

Kursiyer Nisa Akkan kursa gelerek diksiyon egitimine katildiklarini söyleyerek, “Burada egitim alarak konusmamizi akici hale getiriyoruz. Bu egitim hem günlük hayatta hem de okulda bize çok fayda sagliyor” dedi.

Çekerek Gençlik Merkezinde görevli diksiyon egitmeni Ayse Arslaner ise 5 aylik egitimin kursiyerlere kazandirdiklarini anlatarak, “Diksiyon egitiminde kalem çalismasi, nefes egzersizi, sesli ve sessiz harflerin dogru kullanimi, ulama, vurgu, tonlama ve tekerleme gibi birçok çalisma yapiyoruz. Günlük konusmalarin nasil yapilacagi noktasinda bastan asagiya uygulamayla gerçeklestirdigimiz dolu dolu bir egitim oluyor. Yaklasik kursumuzda 150-200 arasinda yas gruplarina göre ögrencimiz egitim aliyor. Kurs bitiminden sonra ögrencilerimize katilim belgesi veriyoruz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA