Dereköy Sulamasinda Çalismalar Devam Ediyor

Bilecik’in Pazaryeri ilçesindeki Dereköy Baraji’nin tamamlanarak su tutuldugunu müjdeleyen DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, depolanacak su ile 10 bin 700 dekar tarim arazisinin sulanacagini söyledi.

Dereköy Sulamasinda Çalismalar Devam Ediyor
Bilecik’te modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden oluyor. Bu durum bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ediyor bir taraftan da yasam standardini yükselttigi için göçü önlüyor. Bu kapsamda Pazaryeri Dereköy Baraji’nin tamamlanarak su tutuldugunu müjdeleyen DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Pazaryeri Dereköy Baraji’nda depolanacak su ile 10 bin 700 dekar tarim arazisinin sulanacagini açikladi.

Bununla birlikte ’Dereköy Baraji Sulama’ insaatinda da çalismalarin hizla devam ettigini açiklayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Projenin tamamlanmasiyla 10 nin 700 dekarlik tarim arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapilacak olup, bölgede yapilacak sulu tarim ile 2023 birim fiyatlari ile dekar basina 7 bin TL gelir artisi, ülke ekonomisine yillik 75 milyon TL katki saglanmasi hedeflenmektedir" dedi.

Kaynak: İHA