Bu Markette Para Geçmiyor

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Dost Market ve Dost Magaza ile ihtiyaç sahiplerine market ve magaza konforunda alisveris imkani sagladiklarini belirterek, "Türkiye’de en iyi sekilde sosyal belediyecilik faaliyeti yürütüyoruz" dedi.

Seyrani Mahallesi’ndeki Dost Eli ile Dost Magaza hakkinda basin mensuplarina bilgiler veren Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Dost Eli’ projesini slayt gösterisi esliginde anlatti. Yapilan hizmetlerle vatandaslarin gönüllerine dokunduklarini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, belediyecilik faaliyetleriyle ilgili sira disi yenilikçi hizmetlere imza attiklarinin altini çizerek, “Vatandaslarimizin beklentileri istikametinde daha iyi bir Kayseri ve daha güzel bir Kocasinan için projeler üretiyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yani sira ‘sosyal belediyecilik’ hizmetleriyle gönüllere dokunuyoruz. ‘Dost Eli’ çatisi altinda hizmet veren Dost Market ve

Dost Magaza ile Kocasinan’daki ihtiyaç sahiplerine market ve magaza konforunda alisveris imkani sagliyoruz. Daha önce sosyal market diye hizmet veren Dost Magaza’dan su ana kadar 15 bin 935 aile faydalanmistir. Türkiye’de en iyi sekilde sosyal belediyecilik faaliyeti yürütüyoruz. Insan için yapilan ve insanin yararina bir hizmet varsa, ne zaman nerede olunmasi gerekiyorsa sükür Allah’a onun gayreti içerisindeyiz. Özellikle ‘Gönül Kazani’ ile baslattigimiz 65 yas üstü yalniz yasayan ve engelli ailelerimize her gün sicak yemek ulastiriyoruz. Düzenli olarak 171 aileye yemek götürüyoruz. Gida kurtarmada Kayseri’de tek akredite belediyeyiz. Frigofirik araç ile soguk hava deposu sayesinde her türlü gida maddesini tasiyip, ihtiyaç sahibi ailelerimize ulastiriyoruz. ‘Dost Eli’ isimli sosyal yardim kartlarimizla yilin 12 ayinda ihtiyaç sahibi bütün ailelerimize destek oluyoruz. Ailelerin ihtiyaçlarini karsilamasi için anlasmali marketten alisveris yapabilecekleri sosyal yardim karti ile bu zamana kadar 68 bin 746 adet kart dagittik. Glüten hassasiyeti olarak bilinen çölyakli 209 aileye 5 bin 283 koli verdik. Çölyakli ailelere glütensiz ürün paketi ile destek oluyoruz. Kayseri’de ilk baslattigimiz ve diger belediyelere örnek olan paketimizin ardindan Türkiye’de yine bir ilk olan ’Glütensiz Kayseri Mutfagi’ projemizle yanlarinda yer aliyoruz. Burada Kayseri’nin yöresel yemekleri, özellikle mantiyi Türkiye’de glütensiz olarak yiyebileceginiz tek yer Kocasinan’dir. Ihtiyaç sahibi asker ailelerine asker yardimi yapiyoruz. ‘Dost Eli’ ile Kocasinan’da uzatmadik el, dokunmadik gönül birakmamanin çabasi içerisindeyiz. Kisaca her alanda Kocasinan sakinlerimize hizmet ulastirmanin huzurunu yasiyoruz” ifadelerini kullandi.

Sosyal belediyecilik çalismalari ile vatandasin refahina ve mutluluguna katki sunduklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, yine Türkiye’ye örnek olacak olan ‘Dost Kapisi’ ile sosyal odakli hizmetler üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Sunumun ardindan Baskan Çolakbayrakdar, basin mensuplarina Dost Market’in nasil isledigi hakkinda bilgiler aktardi ve alisveris yapti.

Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bünyesindeki ‘Dost Eli’ çatisi altinda hizmet veren Dost Market ve Dost Magaza’da alisveris yapanlar, sosyal durumlarina göre belirleniyor ve nüfus sayilarina, ihtiyaçlarina göre siniflandirilarak (A-B-C), ‘Dost Eli’ isimli kart veriliyor. Dost Eli kartini alan vatandaslar, kartta yüklü miktardaki para puan limiti kadar ürün alabiliyorlar. Gida ve konfeksiyon ürünleri üzerine hizmet veren magaza ve market, Kocasinanlilara alisveris keyfi yasatiyor.
Kaynak: İHA