Bu Çesmelerden 1400 Yildir Sifa Akiyor

Bilecik Valisi Sefik Aygöl, ziyaret için gittigi Osmaneli’nde Prof. Dr. Yunus Söylet Içmeler Tesisi’nde sifali sularin tadina bakti.

Bu Çesmelerden 1400 Yildir Sifa Akiyor
Prof. Dr. Yunus Söylet Içmeler Tesisinde Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin tarafindan agirlanan Vali Sefik Aygöl’e AK Parti Il Baskani Serkan Yildirim ve Il Emniyet Müdürü Beyti Kalayci eslik etti. 1400 yildir sifa dagittigi inanilan egzama, mide, safra kesesi ve böbrek olmak üzere 4 adet çesmeden su içerek tadina bakan Vali Aygöl, tesisin turizm açisindan önemine deginerek, "Sularimizin Emeviler döneminde savasçi askerlerin geçis noktasinda dinlenme ve mola verdikleri bir yer. Bu tarihlerde askerlerin bir rahatsizliklari oldugunda burada bulunan sulardan içerek kendilerini iyi hissettikleri ve hastaliklarina sifa bulduklari biliniyor. Bu sekilde askerlerin sifa bulduklari yönünde rivayetler var” dedi.

Tesis hakkinda tarihi ve kültürel bilgileri dinleyen Vali Aygöl, "Beni agirlayan Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin’e tesekkür ediyorum. Burada sifali sulari denedik. Tarihi ve kültürü hakkinda da bilgiler aldim. Burada bulunan vatandaslar ile sohbet ettik’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA