Bisiklet Festivaline 68 Bin 35 Kisi Basvuru

7-10 Eylül tarihleri arasinda düzenlenecek 3. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali’ne yurt içi ve yurt disindan 68 bin 35 kisi basvuru yapti.

Bisiklet Festivaline 68 Bin 35 Kisi Basvuru
Büyüksehir belediyesi, üçüncüsünü düzenledigi Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali basliyor. Kocaeli’nin sahip oldugu dogal zenginliklerini ve doga turizmi rotalarini tanitmayi hedefleyen festival, Büyüksehir’in ev sahipliginde 7-10 Eylül tarihleri arasinda Kandira’da gerçeklesecek. Festivalde bisiklet tutkunlari Kandira’nin turistlik mekanlarinda pedal çevirerek, muhtesem koylarin ve manzaranin tadini çikaracak. 4 gün sürecek festivalin ilk gününde Kerpe Kartal Kayaliklari’na sürüs gerçeklestirilecek. 6 kilometrelik parkurda gün batimi sürüsü gerçeklestirecek olan katilimcilar burada trio müzik dinletisine katilacak. Festival için Bagirganli, Cebeci, Akçakoca Bey Mezari, Babatepe, Pembe Kayalar gibi tarihi ve dogal güzelliklerinin yer aldigi rotalarda pedal çevrilecek.

Bu yil üçüncüsü düzenlenen festivalin geleneksellestirilerek, bisiklet turizminin Kocaeli’de gelismesi ve Eurovelo bisiklet aglarina Kocaeli’ndeki rotalarin baglanmasi için gündem olusturulmasi hedefleniyor. Festivalde, Kandira’nin dogal turistik öneme sahip mekanlari ve Kocaeli Doga Turizmi Parkurlari çerçevesinde hazirlanan 90 kilometre uzunlugundaki Kandira Sahil Bisiklet rotalari tanitilacak. Uluslararasi etkinlik haline gelen festivale Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan bisiklet tutkunlari katilim saglayacak. 68 bin 35 kisinin basvuru yaptigi festivale uluslararasi ilginin artarak devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA