ASO Baskani Ardiç'tan Orta Vadeli Program Degerlendirmesi

Ankara Sanayi Odasi (ASO) Baskani Seyit Ardiç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi Orta Vadeli Program hakkinda degerlendirmede bulundu.

ASO Baskani Seyit Ardiç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi Orta Vadeli Program ile ilgili degerlendirmede bulundu. Ardiç, “Önümüzdeki 3 yillik sürecin temel paradigmalarini ortaya koyan Orta Vadeli Program (OVP), ekonomide öngörülebilirligi arttirarak beklentiler için önemli bir çipa olusturacaktir. Sayin Cumhurbaskanimizin, yatirim, istihdam, üretim ve ihracata dayali büyüme politikalariyla, fiyat istikrari odakli olarak reel sektörü destekleyen finansman imkâni saglayacaklarini ifade etmesini sanayiciler olarak önemli buluyoruz" dedi.

Programla birlikte sanayicinin ihtiyaç duydugu kadroya kavusabilecegini belirten Ardiç, “Orta Vadeli Program’da, sanayi ile isbirligi içerisinde mesleki egitim programlarinin hayata geçirilecek olmasi, bizim de sik sik gündeme getirdigimiz sanayicinin ihtiyaç duydugu uygulayici kadronun temini açisindan önemli olacaktir. Programda yesil ve dijital dönüsüme vurgu yapilmasini, sanayide yapisal dönüsüme yönelik sektörel önceliklendirme yaklasimiyla teknoloji odakli yatirimlarin desteklenmesini çok degerli buldugumu ifade etmek istiyorum. Parasal sikilasma, mali disiplin ve yapisal reformlar, ülkemizin istikrara giden yolda temel politikasi olacaktir. Yapisal dönüsüme iliskin somut bir yol haritasinin ortaya konuldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Programinin makroekonomide istikrar için önemli olduguna dikkat çeken Ardiç, “Programin kararli bir sekilde uygulanmasi makroekonomide istikrarin saglanmasinda oldukça önemlidir. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan OVP’nin milletimize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA