Transanatolia'nin 3. Gününde 7 Il Geride Kaldi

2 Eylül’de Samsun’dan start alan TransAnatolia’da 3 gün geride kaldi. 17 il sinirindan geçen, 13 ülkeden 122 yarismacinin katildigi yarisin üçüncü gününde Sivas’tan start alan yarismacilar, günü Kapadokya bölgesinde tamamladi. Yarista bugüne kadar Strabon, Tokat, Kösedag, Çayiralan, Felahiye etaplarinda toplam 1005 kilometre geride kaldi. Yarista toplam 2 bin 350 kilometre kosulacak.

Transanatolia'nin 3. Gününde 7 Il Geride Kaldi
Castrol Power1 motosiklet kategorisinde; yarisin ikinci gününe göre siralamalar degisti. Yamaha takimindan Moldova’li sporcu Pol Tarres 9 saat 2 dakika 9 saniye ile birinci, Yamaha takimindan Italyan Alessandro Botturi ise 9 saat 9 dakika 44 saniye ile ikinci, Aprilla takimindan Italyan sporcu Jacopo Cerutti 9 saat 14 dakika 18 saniye ile üçüncü sirada yer aldi.

Otomobil kategorisinde; SSV sinifinda Iran’li Hamed Salimi Mavi & Kiarash Zare Rafie ikilisi 12 saat 35 dakika ile birinci, Türkiye’den Eren Alver & Kerem Deveci ikilisi 17 saat 8 dakika ile ikinci, Iran’li Ghasem Mohammmadzadeh & Mahmoodreza Ebedian 42 saat 20 dakika ile üçüncülügü aldi.

Otomobil sinifinda ise Suzuki Grand Vitara ile yarisan Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar çifti 10 saat 53 dakika ile ilk sirayi korurken, Suzuki Vitara ile yarisan Mitat Diker & Erdal Oral ikilisi 11 saat 26 dakika ikincilige yerlesti. Yarisin 3.gününde Toyota Hilux ile yarisan Bekir Kuvvet Erim & Medeni Soysal ikilisi 12 saat 00 dakika ile üçüncü oldu.

Kamyon sinifinda ise; Mercedes Unimog ile yarisan Italyan Marino Mutti & Andrea Mazzoleni ikilisi 14 saat 56 dakika ile liderligi korurken, Tatra 815 T ile yarisan Ingiliz Holly Wicklow & Dan Scaar & Joe Peake ekibi 19 saat 15 dakika ile ikinci oldu.

TransAnatolia’ya ilk kez katilanlar arasinda günün en iyi derecesini yapan yarismaciya verilen Castrol POWER1 en iyi Rookie özel ödülünü; yarisin üçüncü gününde isim degismedi, Fransiz Clement Artaud 3 saat 53 dakika ile ödülün sahibi oldu.

Bu yilki yarislarin Cumhuriyet’in kurulusunun 100. yili olmasi nedeniyle Kurtulus mücadelesinin verildigi alanlarin rotasinda gerçeklesecegini belirten organizasyon sorumlusu Orhan Çelen yaptigi açiklamada, “Eski otomobil sürücüsüyüm, TransAnatolia’nin bu yil çok özel bir özel rotasi var. 3 Eylül’de Samsun’dan start aldik, start alirken malum bir sel hadisesi yasandik. Dolayisiyla birinci etabi iptal etmek zorunda kaldik. Organizasyonumuz 2. Etaptan itibaren düzgün yürüdü. Bugün yaklasik 2300 km’lik etabin 900 kilometresini geride biraktik. Kazasiz belasiz Kapadokya bölgesine geldigimiz için mutluyum. 14 ülkeden ki bu ülkelerden Arjantin ve Yeni Zelanda gibi ülkeler var, dünyanin öbür ucundan gelen misafirlerimiz var.14 ülkeden 80 araç ve 125 yarismaci ile yarisiyoruz. Bu yaris organizasyonu, ayni zamanda bir turizm organizasyonu. Bu yarisçilarin Türkiye’ye gelmesi için ödedikleri rakam turizm ekonomisine katki sagliyor” seklinde konustu.

Bu yil TransAnatolia’nin Cumhuriyet’in 100. yilina özel en önemli rotasini yaptigini söyleyen Orhan Çelen, “Bildiginiz gibi Istiklal Mücadelemiz, Cumhuriyet hikayemiz Samsun’dan basladi, ardindan Amasya Tamiminin yayinlandigi ildi, dün aksam Sivas ilinde idik, bu da özel bir gün idi, Sivas Kongresinin 104. Yili. Bugün Kapadokya’dayiz. Yarin Tuz gölünü geçecegiz. Bundan sonraki rotamiz üzerinde istiklal mücadelemizin en önemli duraklari var. Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz’un yapildigi alanlar, sonrasinda Akincilar Yolunu takip ederek rotamizi 9 Eylül’de Izmir’de tamamlamayi planliyoruz“ dedi.

Yarislara motosikleti ile Andorra’dan katilan Pol Tarrés yaptigi açiklamada, “Profesyonel sürücüyüm. Su ana kadar birçok ülkede yaristim. Bu gün de Türkiye’de yarisiyorum. 3 günü geride biraktik. Söyleyecegim tek sey Türkiye harika bir ülke. Su an birinci siradayim. Ama bunun su an için bir önemi yok. Bu parkurlarda her an her sey degisebilir. Ama etaplar çok güzel ve zevkli” dedi.

Iskoçya’dan kamyonlari ile yarisa katilan yarismacilar Holly Wicklow ve Dannielle Scarr ise yaptiklari açiklamada “ilk defa Türkiye’de yarisiyorum. Etaplar çok dar olmasina ragmen çok keyifli. Özellikle manzaralar çok güzel. Böyle büyük bir kamyonla yaristigimiz için, kamyonu etaplara sigdirmak biraz zor oluyor. Buraya gelmek bizim için çok önemliydi. Biraz zorlayici ve mücadeleci olsun diye bu büyük kamyonu seçtim.

Yarisin 4.gününde Göreme’deki kamp alanindan start alacak yarismacilar, Belisirma ve Tuz Gölü özel etaplariyla birlikte toplam 411 km yol kat edecek ve günü Haymana’daki kamp alaninda noktalayacaklar.
Kaynak: İHA