TEKNOFEST'te ETÜ Rüzgâri

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) paydasi oldugu dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST sona erdi.

TEKNOFEST'te ETÜ Rüzgâri
Ankara’da Cumhuriyetimizin yüzüncü yilina özel olarak Etimesgut Havaalani’nda 30 Agustos - 3 Eylül tarihleri arasinda Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde, Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanliklarin, baskanliklarin, kamu ve özel sektör kuruluslarinin, akademik kurumlarin ve medya sirketlerinin de aralarinda bulundugu 125 kurumun paydasliginda düzenlenen TEKNOFEST heyecani sona erdi.

Teknoloji ve girisim yarismalari, hava gösterileri, hava ve kara araçlari sergisi, egitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanlari, konserler ve çesitli etkinliklerin düzenlendigi festivalde ziyaretçiler, ETÜ standina yogun ilgi gösterdi.

ETÜ standinda MUCITPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafindan kurulan bilim, ahsap, 3 boyutlu üretim ve sanal gerçeklik atölyelerinde 7’den 70’e binlerce ziyaretçi keyifli vakit geçirirken yeni teknolojileri deneyimleme sansi yakaladi.

Festivali degerlendiren ETÜ TEKNOFEST Koordinatörü Ögr. Gör. Ali Necip Nursoy, ETÜ olarak binlerce insani bilimle bulusturmaktan büyük mutluluk duyduklarini belirterek: “Genç kardeslerimizin dünyalarinda yeni ufuklar açmak için TEKNOFEST ruhuna uygun birçok etkinlik düzenledik. Binlerce çocuk atölyelerimizde keyifli anlar yasadi. Onlarin yüzündeki mutluluk bizim tüm çabamizin karsiligi oldu. Bizlere bu süreçte büyük destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak basta olmak üzere Tüm TEKNOFEST ekibine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Festivali ilk günden itibaren yerinde takip eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise TEKNOFEST’in paydasi olmaktan gurur duyduklarini belirterek: “Ekibimizi yalniz birakmamak ve bilim meraklilariyla bir araya gelmek amaciyla bizler de festival alanindaki yerimizi aldik. Baskentimizde düzenlenen etkinlige ETÜ olarak ciddi sekilde hazirlandik ve festivalin en dikkat çeken stantlarindan birini kurduk. Burada 5 binden fazla çocugumuz deney atölyelerimizde çesitli etkinliklere katildi.

10 bini askin misafirimiz teknoloji takimlarimizda yer alan ögrencilerimiz tarafindan gelistirilen ve TEKNOFEST yarismalarinda boy gösteren araçlari görme firsati yakaladi. Daha önce de belirttigim gibi bu yalnizca bir festival degil. Gelecek nesillerimizin ülkemizi daha da ileri noktalara tasimasi için bir ilham kaynagi. Bu vesileyle burada bulunan tüm çalisma arkadaslarima ve etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere bir kez daha gönülden tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA