Silajlik Misir Hasadi Erzincan'da Basladi

Erzincan’da yogun bir sekilde ekimi yapilan silajlik misirin hasadi basladi.

Silajlik Misir Hasadi Erzincan'da Basladi
Erzincan’da tarim ve hayvancilikla ugrasan çiftçiler, misir silajinda ilk hasadi yapti. Çiftçiler hayvanlarinin kis aylarinda kaba yem ihtiyacini karsilamak için ektikleri misirlari silaj makineleri ile biçmeye basladi.

Merkez Kavakyolu Beldesinde silaj hasadi yapan çiftçiler bu sene verimin iyi oldugunu belirttiler.

Hasat yapan çiftçilerden Gürsel Dogan, “Bugün misir hasadina basladik. Hasadi zor sartlar altina yapiyoruz. Burasi 9 dönüm bir arazi, hasat süresi ise 3 saat kadar sürüyor. Kisin hayvanlara yedirmek için silaj haline getirecegiz. Daha sonra kis boyunca hayvanlarin besin ihtiyacini karsilayacak” diye konustu.

Verimin iyi geçmesi temennisinde bulunan çiftçi Cemil Can ise, “Bugün misir hasadi sezonunu açtik. Insallah bereketli olur. Hasatta ne kadar ürün alirsak onunla yetinmeye çalisacagiz. Bu misirlari hayvanlar için silaj hâline getirip yem olarak kullanacagiz. Yani hayvanlara yem üretimi yapiyoruz. Mazot ve gübre çok pahali. Buradaki arkadaslarin hepsi yardima geldi. Imece usulü ile yapiyoruz. Imece usulü yapiyoruz çünkü isçi çalistirsak altindan hiç kalkamayiz. Nakliyeciye de para versek misir olmadigi için hepten sikinti yasariz” dedi.

Kaynak: İHA