MASKI'den Il Genelinde Alt Ve Üstyapi Çalismalari

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) tarafindan Akhisar ilçesine bagli Haciosmanlar Mahallesi’nde foseptik imalatina baslanirken, Saruhanli ilçesine bagli Gökçeköy Mahallesi’nde ilave yagmursuyu hatti döseme çalismasi ve Alasehir ilçesine bagli Yesilyurt Mahallesi’nde 600 metrelik dere temizlik çalismasi gerçeklestirildi.

MASKI'den Il Genelinde Alt Ve Üstyapi Çalismalari
MASKI Genel Müdürlügü, 17 ilçede vatandas odakli hizmet anlayisiyla çalismalarina devam ediyor. 101 mahalle projesiyle alt ve üstyapisi yenilenen Akhisar’in Haciosmanlar Mahallesi’nde bir hizmet daha hayata geçirildi. Yatirim ve Insaat Dairesi Baskanligi bünyesinde mahallede evsel nitelikli atiksularin toplanmasi için 500 kisilik foseptik imalatina baslandi. Mahallede önümüzdeki günlerde farkli bir noktada bir foseptik imalati daha yapilacak.

Ayrica MASKI Genel Müdürlügü, il genelinde yagisli havalardan vatandaslarin olumsuz etkilenmemesi için yagmursuyu hatti döseme çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Kanalizasyon Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan Saruhanli ilçesine bagli Gökçeköy Mahallesi’nde ilave yagmursuyu hatti döseme çalismasi yapildi. Çalismalarla birlikte vatandaslarin yagisli havalarda yasayabilecegi sikintilara son verildi.

Öte yandan MASKI Genel Müdürlügü il genelinde dere temizlik çalismalarini da sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan Alasehir ilçesine bagli Yesilyurt Mahallesi’nde 600 metrelik dere temizlik çalismasi gerçeklestirildi.

Çalisma çerçevesinde dere tabani ve kenarlari temizlenerek, derede biriken zararli maddeler toplandi ve suyun akisi saglikli hale getirildi.

Kaynak: İHA