Kütahya'ya 'Akilli Sehir' Ödülü

Kütahya Belediyesi, “Akilli sehir” kategorisinde yer aldigi “Cografi Bilgi Sistemleri Ile Afet Öncesi Durum Tespiti” projesi, Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi’nda ödüle layik görüldü.

Kütahya'ya 'Akilli Sehir' Ödülü
Bu yil 14’üncüsü düzenlenen, Türkiye Saglikli Kentler Birligi’ne üye 39 belediyenin 79 projeyle basvurdugu Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi’nda “Akilli Sehir” kategorisinde yer alan Kütahya Belediyemiz, “Cografi Bilgi Sistemleri Ile Afet Öncesi Durum Tespiti” projesiyle ödülün sahibi oldu.

Konuyla ilgili açiklama yapan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Akilli sehir uygulamalari konusunda daha önce ödüller alan ve en son Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz tarafindan yapilan degerlendirmeyle Akilli Sehir Uygulamalari’nda kendisiyle esdeger 51 il belediyesi arasinda birinci, 81 il arasinda ise besinci olan Kütahya Belediyemiz, Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi’nda da “Cografi Bilgi Sistemleri Ile Afet Öncesi Durum Tespiti” projesiyle ödüle layik görüldü.

Su an itibariyle 40’in üzerinde akilli sehir uygulamasini son 4 yilda sehrine kazandiran bir belediyenin baskani, çalisani olmanin hakli onurunu ve gururunu yasadigimi ifade etmek isterim. Emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima ayri ayri tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Akilli Sehir, Iklim Dostu Sehir, Saglikli Çevre, Sosyal Sorumluluk ve Saglikli Yasam, Sürdürülebilirlik Özel Ödülü, Sehir Planlamasi ve Yenilikçilik, Sehir Planlama-Saglikli Yasam olmak üzere 7 farkli kategoride yapilan yarismanin jüri baskanligi Prof. Dr. Rusen Keles tarafindan yapildi. Yarisma jürisinin diger üyeleri ise Prof. Dr. Atilla Akkoyunlu, Prof. Dr. Handan Türkoglu, Prof. Dr. Cengiz Türe, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Prof. Dr. Koray Velibeyoglu ve Doç. Dr. Burcu Zeybek’ten olustu.
Kaynak: İHA