Internetten Video Izledi, Is Kadini Oldu

Kirsehir’de, internetten hobi olarak basladigi video izleme meraki meslek haline gelen kadin is hayatina atilarak, Türkiye’deki 20 firmadan bir tanesi oldu.

Internetten Video Izledi, Is Kadini Oldu
Cumhuriyet tarihinin ilk Külliye Projesi olan Ahi Evran Külliyesi Zanaatkarlar Çarsisinda yurtdisindan getirdigi iplerle hali dokumaciligi ve oniks islemeciligi yapan Melek Boynuegri Kürkçü, oniks tasindan özel objeler ve takimlar setler üretiyor. Oniks tasindan özel objeler ve takimlar setler üretmek için farkli yöntemler kullanan Kürkçü, kesme, oyma, cilalama ve sekillendirme gibi islemlerin yani sira makine destegi kullanarak hali dokuyor. Oniks tasi ve hali dokuma sanatinin güzelliklerini ortaya çikaran Kürkçü, internet üzerinden izledigi videolar sonrasinda KOSGEB destegi ile yurt disindan makinesini getirip Kirsehir’de bir ilki de basarip is hayatina koyuldu.

Kürkçü, "Makineyi getirdikten sonra evimde hobi olarak bu isi yapmaya basladim. Amatör çalismalarimda güzel sonuçlar elde edince hobimi ise çevirmeye karar verdim. Internet üzerinden ve mimarlari destegi ile çalisiyoruz. Ürünlerin çoklugu degil kisiye özel üretilmesi en önemli basarimiz. Yurt içi ve yurtdisi satislarimiz var. Makine ile hali dokuma islemi, geleneksel el dokuma yöntemine göre daha maliyeti de düsük buda bize avantaj sagliyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA