Hayirsever Isadami Evleri Yikilan Aileye Ev Satin Aldi

Zonguldak’ta 11 yil önce desteklerle lojmana yerlestirilen 7 çocuklu aile, kira borcu sebebiyle yasadiklari evden çikartildi. Üstüne bir de 16 bin liralik icra soku yasayan aile, hayirsever bir isadaminin yardimiyla yeni evlerine tasindi.

Hayirsever Isadami Evleri Yikilan Aileye Ev Satin Aldi


Kilimli ilçesinde 48 yasindaki ayakkabi boyacisi Metin Nalbant ile esi Fatma Nalbant ve 7 çocugu, 11 yil önce evleri yikilma tehlikesi geçirince bir lojmana yerlestirildi. Ancak 11 yil sonra aile, kira borcundan dolayi icraya verildigini ögrenince sok yasadi. 7 çocuk ve 11 torun toplam 20 kisilik aile, 16 bin 300 liralik icra borcu nedeniyle zorda kaldi. Geçen Subat ayinda aile tahliye edilerek lojman yikildi. Bunun üzerine bir hayirsever, belediye araciligi ile aileye ulasarak yardim etmek istedigini söyledi.

Yan komsularinin 150 bin liraya satisa çikardigi evi hayirsevere söyleyen aile, kendilerine gönderilen parayla evi satin aldi.

"Herkese bir oda vermek istedim"

Daha önce çocuklariyla birlikte ayni yerde yemek yiyip ayni yerde uyuduklarini anlatan Metin Nalbant, hayirseverin destegiyle yerlestikleri evde çocuklarina birer oda verdigini anlatti. Satin alinan evi gezerek mutlulugunu ve heyecanini ailesiyle paylasan Nalbant, icra borcunun kaldirilmasi için destek istedi. Bir çocugunun üniversiteye hazirlandigini ifade eden Metin Nalbant yasadiklarini söyle anlatti:

"Benim bundan önceki evim bir sirket tarafindan bana verildi.

O ev yikilmak üzereydi. Yoldan geçen evden korkuyordu. Dönemin muhtari ve belediye baskani bir araya gelip bana lojmani gösterdiler. O dönem bana doktorlar ve her yerden yardim ettiler. 3,5 ay iki usta çalistirip evi bana yaptirdilar. 10-11 sene kaldim. Sonra ’bu ev yikilacak’ dediler. Kira bedeli falan istememislerdi."

11 sene sonra kendisine ’çik’ denildigini anlatan Nalbant, "Subat ayinda çiktim. Ev de yok, kiraya ev veren yok. Burada bir agabey bana kredi çekti. Evi aliverdi. Halen kredisini ödüyorum. Iki odali o eve girdim. Bu sefer bana bir anda 16 bin 300 lira icra geldi. Onca sene bana herhangi bir sey söylenmemisti. Zaten ben su anda 20 ekmek gidiyor. Bes bin liraya yakin ekmek borcum var. Icrayi nasil ödeyeyim. Ekmek parasini ödeyemiyorum ki. Su anda bir hayirsever agabeyim bana ev aliverdi. Beni bu 16 bin 300 liradan kurtarin da artik baska bir sey istemiyorum."
Kaynak: İHA