EGC'den Vali Çiftçi'ye Ziyaret

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu Baskani Metin Barlak ve yönetimi, Valiler Kararnamesi ile Çorum Valiliginden Erzurum Valiligine atanan Mustafa Çiftçi’yi makaminda ziyaret ederek hayirli olsun dileklerini iletti.

EGC'den Vali Çiftçi'ye Ziyaret
Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Durular, Sinan Aydin, Mahmut Akdag, Recai Uygur, Nesrin Çetinkaya ve Necdet Çakir ile birlikte Vali Mustafa Çiftçi’yi makaminda ziyaret eden Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Baskani Metin Barlak, “Sayin Valimizin ilimizin hak ettigi konuma ulasabilmesi için tüm enerjisini harcayarak çalisacagina inancimiz tamdir. Kendisine hayirli olsun dileklerimizi iletirken Erzurum’un sorunlarini ve öncelikli yapilmasi gerekenleri de dile getirmek istedik.” dedi.

Ziyarette, dijital çagin geregi olarak haber alma kaynaklarinin artmasi nedeniyle artan bilgi kirliligine dikkat çeken Barlak, “Tabiri caizse mantar gibi türeyen korsan gazeteciler, bu meslegi icra eden gerçek gazetecileri de zor durumda birakmaktadir. Erzurum medyasinin güçlü yapisini koruyabilmesi için gazeteciligi hakkini vererek yapan basin mensuplarina hak ettigi deger verilmelidir.” dedi.

Kentin üretim ve istihdam alanlarinda ciddi atilim ve yatirimlara ihtiyaç duydugunu dile getiren Barlak, “Ilimiz UNIVERSIAD oyunlari nedeniyle ciddi bir spor yatirimi almasina ragmen organizasyon anlaminda fakir durumdadir. Yapilan spor tesislerinin yeterince etkili kullanilamayisi hem ilin tanitimi açisindan hem spor turizmi açisindan olumsuz etki yapmaktadir. Buz pateni, Kayakli Kosu, Kayakla Atlama gibi birçok spor dalinda organizasyonu yapabilecek kapasiteye sahip olan Erzurum’un bu anlamda geri kalmis olmasi, kabul edilebilir degildir. Basta Palandöken olmak üzere potansiyellerimizin ilgili yerlere ulastirilarak harekete geçirilmesi elzemdir. Bu konuda Sayin Valimizden de destek talep ediyoruz.” dedi.

Ikinci Organize Sanayi Bölgesi’ni de dile getiren Barlak, “Çok sayida talep oldugunu biliyoruz fakat yer basta olmak üzere birtakim sikintilarimiz var. Sayin Valimizin görevde bulundugu süre içerisinde bu konuya özel bir ilgi gösterecegi kanaatindeyiz. Erzurum’un hem gelisim hem üretim hem istihdam konusunda atilim yapabilmesi için 2. Organize Sanayi Bölgesini çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ise Erzurum’un özel bir sehir oldugunu belirterek, “Gerek turizm potansiyelinin öne çikarilmasi ve gerekse tarim ve hayvanciligin gelistirilmesi noktasinda üzerimize düsen görevi hakkiyla yerine getirmek için var gücümüzle çalisacagiz. Ikinci OSB konusunu biz de çok önemsiyoruz. Üreten bir sehir için hep birlikte var gücümüzle çalisarak tüm sorunlarin üstesinden gelecegimize inaniyorum.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA