DAGC'den Vali Çiftçi'ye Ziyaret

Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Feridun Fazil Özsoy ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Çiftçi’yi ziyaret ederek hayirli olsun dileklerini iletti.

DAGC'den Vali Çiftçi'ye Ziyaret
Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi, Vali Mustafa Çiftçi’ye ziyarette bulunarak görevinde basari diledi. Yönetim kurulu üyeleri Selma Talar, Melek Allioglu, Metin Usun ve Irfan Tarakçioglu ile birlikte Vali Mustafa Çiftçi’yi ziyaret eden Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Feridun Fazil Özsoy, hayirli olsun temennisinde bulundu.

Erzurum’un 1867’ye uzanan Anadolu’da ilk Türkçe Bölgesel Gazete Envar-i Sarkiyye ve Milli Mücadele’de büyük yararliliklar gösteren Albayrak gazeteleri gibi köklü bir basin gelenegine sahip oldugunu kaydeden Özsoy, Cumhuriyetin ilk yillarindan günümüze yüzlerce gazetenin yayinlandigi Dogu’nun Bab-i Ali’si Erzurum’un yerel ve yaygin basin kuruluslarinin temsilcilikleriyle önemli bir merkez konumunu sürdürdügünü ifade etti.

Basinin genel durumuyla ilgili bilgiler veren Özsoy, Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin 1979’da kuruldugunu hatirlatarak geçen 44 yillik süreçte yapilan çalismalari anlatti. Özsoy, Erzurum ve bölge illeri ile Türkiye genelinde üyeleriyle DAGC’nin Dogu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve gazetecilerin çati örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nda baskan vekilligi görevi ile temsil edildigi bilgisini verdi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi de ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Erzurum’un kadim bir sehir oldugunu ifade etti.

Vali Çiftçi, turizm tarim ve hayvancilik potansiyelinin gelistirilmesi konusunda üzerlerine düsen görevi yerine getireceklerini belirterek, 2. OSB ve istihdam konusunu önemsediklerini, el birligi ile çalisarak tüm sorunlarin üstesinden geleceklerini söyledi.



Ziyarette ayrica Erzurum’un öne çikan konulariyla ilgili görüs alisverisinde bulunuldu.
Kaynak: İHA