Çukurova Kreslerinde Yeni Dönem Basladi

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, “Agaç yasken egilir. Çocuklarimiz burada ilk olarak Istiklal Marsi ve Onuncu Yil Marsini ögrenecek, Cumhuriyetin temel degerleri ve Atatürk ilkelerine sahip çikan bireyler olarak yetisecekler” dedi.

Çukurova Kreslerinde Yeni Dönem Basladi
Çukurova’da minikler egitim hayatina merhaba dedi.

Çukurova Belediyesi’nin Gülen Yüzler Semt Kreslerinde ilk kayit olan minikler yeni egitim ögretim yilina basladi.

Çocuklar bir hafta sürecek uyum egitimine alindi.

Güzel Yüzler Semt Kreslerinin 2023-24 egitim ögretim döneminin baslamasi dolayisiyla Yüzüncüyil Kresinde yapilan törende Çetin, “Istiklal Marsimizi söylerken çok duygulandim. Ama gördüm ki bazi çocuklarimiz dogal olarak Istiklal Marsimizi bilmiyor. Bizim kreslerimizde agaç yasken egilir, çocuklarimiz cumhuriyetin temel degerlerine ve Atatürk ilkelerine sahip çikan bireyler olarak yetisirler. Burada ilk ögrenecekleri ilk sey Istiklal Marsimiz ve Onuncu Yil Marsimiz” ifadelerini kullandi.

Çukurova Belediyesi’nin su anda sekiz kresimiz olduguna dikkat çeken Çetin, “Biri de içinde bulundugumuz Yüzüncüyil semt kresimiz. Görüyorum ki Yüzüncüyil’a tek kres yeterli gelmiyor. Bundan dolayi bu semte ikinci kresi yapiyoruz. Yaptigimiz en önemli projelerden biri Gülen Yüzler Semt Kresleri. Türkiye’de ilçelerde ilk semt kresini Çukurova açti. Sirada 9’uncu kres var. Sonra açmaya devam edecegiz” diye konustu.

Her iste oldugu gibi kreslerde de torpil olmadigini belirten Çetin, “Siz sansli velilersiniz. Kreslerimize çok yogun ilgi var. Ögrencileri noter huzurunda çekilisle belirledik. Her iste oldugu gibi kreslerde de torpil yok. Ekonomik olarak kötü durumdayiz. Milyonlarca insan yoksulluk ve açlik sinirinin altinda yasamini devam ettiriyor. Velilerimiz özel kreslere çocuklarini göndermek zorunda kaliyor. Ama onlar da çok pahali. Kadin istihdaminin önündeki en büyük engel oldugunu bildigimiz için bu kresleri açtik. Sosyal belediyeciligin bir geregi olarak aylik 600 lira gibi sembolik bir ücretle çocuklarinizi buraya güvenle emanet ediyorsunuz” ifadelerine yer verildi.

Çetin, bugün çocuklarin egitimin hayatinin basladigini bundan dolayi hayatinin dönüm noktasi oldugunu kaydetti ve hayirli olmasini diledi. Baskan Soner Çetin, konusmasinin ardindan kresi gezdi ve siniflarda çocuklarla sohbet etti.
Kaynak: İHA