Bir Günde 36 Yildirim Yangini

Mugla Orman Bölge Müdürlügü sorumluluk alaninda 4 Eylül tarihinde yildirim kaynakli 36 adet yangin çikti. Yanginlar ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile söndürüldü.

Bir Günde 36 Yildirim Yangini
40 derece sicaklarin hemen ardindan Eylül ayi basinda baslayan saganak yagmurlar nedeniyle yildirim yanginlarindaki sayi da artti. Yildirim kaynakli yanginlarin en çok meydana geldigi gün 4 Eylül Pazartesi günü oldu

Basta Marmaris olmak üzere bölgede çok sayida yildirim kaynakli yangin çikti. Mugla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimda; “4 Eylül 2023 tarihinde Mugla Orman Bölge Müdürlügünde, ormanin kahramanlari 36 adet yildirim kaynakli yangina müdahale edip söndürdü. Ellerinize saglik” ifadesini kullandi.

36 yildirim yanginin 9 adedi Marmaris ve civarinda meydana geldi. Yildirim yanginlarina Mugla Orman Bölge Müdürlügü emrinde görevli hava ve kara ekipleri müdahale ederek büyümeden söndürdü. Yildirim kaynakli yanginlardan sahile yakin bölgelerde karadan ulasimin olmadigi noktalarda yanginlarina deniz üzerinden teknelerle ulasilarak müdahale edildi.

Son olarak Mugla Orman Bölge Müdürlügünde uzun yillar ortalamasina göre yilda çikan orman yanginlarinin yüzde 30’u yildirim kaynakli olarak kayitlara geçti. Bu yanginlarin büyük bölümü daha büyümeden tek noktada müdahale edilerek söndürüldü.
Kaynak: İHA