Bilgi Evleri'nin Sayisi 15'E Çikacak

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, ”Bilgi çaginda gençlerimizi donanimli, bilgi birikimi yüksek bireyler olarak gelecege hazirlamaya çalisiyoruz” dedi.

Bilgi Evleri'nin Sayisi 15'E Çikacak
Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in Covid-19 pandemisi döneminde uzaktan egitim olanagi bulunmayan gençler için taziye evlerinin bir bölümünü dönüstürerek hizmete açmaya basladigi Bilgi Evleri’nin sayisi artiyor. Ismetpasa ve Mithatpasa Mahallelerinde yapimi hizla süren insaatlarin tamamlanmasiyla Bilgi Evlerinin sayisi 15”e çikmis olacak.

Sinirsiz internet, bilgisayar, kütüphane, kaynak kitap, ögle yemegi, atistirmalik, çay, kahve gibi hizmetlerin ücretsiz olarak verildigi Bilgi Evleri’nde hem gençlerin ve çocuklarin kisisel gelisimlerine katkida bulunuluyor hem de egitimdeki açiklarini kapatmalarina yardimci olunuyor.

Kisisel gelisimlerine de katki veriliyor

Bilgi Evleri’ne devam eden gençler YKS, KPSS ve diger sinavlara hazirlanirken, bos zamanlarinda belediyenin spor tesislerinde verilen kurslara, kültürel gezilere, koro, drama ve halk oyunlari çalismalarina katilip; Seyhan Teknoloji ve Inovasyon Merkezi’nde de dijital teknoloji firsatlarindan yararlanarak becerilerini üretime dönüstürecek egitimleri de aliyor.

“Gençlere yatirim gelecege yatirimdir”

Günümüz dünyasinda en önemli gücün bilgi oldugunu, gençlerin ise Türkiye’nin bugünü ve yarini oldugunu dile getiren Akay, “Bilgi çaginda gençlerimizi donanimli, bilgi birikimi yüksek bireyler olarak gelecege hazirlamaya çalisiyoruz. Bilgi Evlerimize devam eden gençlerimizin belediyemizin tüm hizmetlerinden yararlanmalarini sagliyor, onlarin ufuklarini genisletmelerini, sahip olduklari becerileri gelistirip, yasamin farkli alanlarinda üreten bireyler haline gelmelerini saglamaya çalisiyoruz. Farkli mahallelerde hizmete açtigimiz Bilgi Evleri’mizin egitim konusunda önemli bir ihtiyaci karsiladigini gördük. ‘Gençlere yatirim gelecege yatirimdir’ anlayisiyla Bilgi Evlerimizin sayisini artirmaya devam ediyoruz. Akkapi, Bey, Daglioglu, Dumlupinar, Fatih, Gülbahçesi, Istiklal, Midik, Yesilevler, Yesiloba, Yesilyurt, Yesilyuva’nin ardindan çok kisa bir zaman içinde Ismetpasa ve Mithatpasa Bilgi Evlerimizi de hizmete açacagiz. Gezici Bilgi Evimizle birlikte Bilgi Evi sayisimiz 15’e ulasacak ” diye konustu.

Kaynak: İHA