Baskan Süer'den Çiftçilere Büyük Müjde

Van Ticaret Borsasi (VANTB) Baskani Nayif Süer, Van ve çevre illerdeki çiftçilerden, tonaj siniri olmadan yas ve kuru meyvenin satin alinacagi müjdesini verdi.

Baskan Süer'den Çiftçilere Büyük Müjde
Van Ticaret Borsasi Baskani Nayif Süer, yas ve kuru meyve çiftçilerine büyük bir müjde duyurdu. Baskan Süer, borsada siklikla tescil islemi yapan is adami Mehmet Arif Öztürk’ü, VANTB’ye davet etti. Süer, makaminda görüstügü Öztürk’ü, Van’da yatirim yapmaya davet etti. Bunun üzerine Öztürk, Van’in Gevas ilçesi Atalan Mahallesi’nde arazi satin alarak, yas ve kuru meyve paketleme isine basladi.

Is adami Öztürk’ün Van’da yatirim yapmasi için ikna ettiklerini söyleyen Baskan Süer, “Arif Bey, bu isi Bitlis Hizan’da yapiyordu. Biz de Bitlis’in yani sira Van’da yatirim yapmasini istedik ve Arif Bey bizi kirmadi. Van’da da bir isletme açti, ancak isletmenin kapasitesini büyütmek gerekiyor” dedi.

Öztürk’ün Gevas’taki isletmesini ziyaret eden VANTB Yönetim Kurulu Baskani Nayif Süer, “Gerçekten çok mutlu oldum. Bugün isletmede Van Ticaret Borsasi olarak isletmenin entegre bir tesis olmasi için proje asamasinda gerekli destekleri sunduk. 2 bin metrekarelik kapali alan için hazirlanan proje TKDK Van Il Koordinatörlügüne sunulacak. Insallah onaylandiktan sonra, yakinda bu proje Van’imiza kazandirilir” seklinde konustu.

“Isletmede su anda yaklasik 30-40 çalisiyor oysa entegre tesis kurulmasi durumunda bu sayi yaklasik 200 kisiyi de bulur” diyen Süer, konusmasini söyle sürdürdü:

“Van, Hakkari, Bitlis ve çevre bölge illerini de düsünürsek, çiftçilerimizin yani sira tarlada ve bahçede çalisanlar ile birlikte binleri, on binleri etkileyen bir yatirim söz konusudur. Çok güzel bir çalismadir, özellikle hem ilimiz hem de bölgemiz insani için de büyük bir firsattir.”

Isletme için Van, Hakkari, Bitlis ve bölge çevre illerinden elma, armut, kayisi, kus burnu, dut, ceviz, kayisi, kayisi çekirdegi ve erik gibi ürünlerde herhangi bir tonaj sinirlamasi olmadan satin alinacagini belirten VANTB Baskani Süer, “Eskiden satilmadigi için tüm meyveler bosa gidiyordu. Oysa simdi degerlendirilecek. Çiftçilerimiz bahçelerini büyütebilirler. Isletme sözlesmeli ve garantili alim yapacak. Bu kiymetli yatirimi için kendisine tesekkür ediyorum. Entegre tesis projesi Van ve bölge için çok degerlidir. Entegre tesisin kurulmasi için valimizden ve milletvekillerimizden destek istiyoruz. Simdiden hayirli olsun diyorum” ifadelerini kullandi.

Ziyaret nedeniyle VANTB Baskani Nayif Süer’e tesekkür eden Öztürk Narenciye Gida Isletmesi Sahibi Mehmet Arif Öztürk ise “Van ve çevre illerdeki çiftçilerin ürünlerini sonuna kadar almaya haziriz. Baskanimiz bizden Van’a yatirim yapmamizi istedi, biz de kendisini kirmadik. Sadece Bitlis’te degil, Van’da da yatirim yaptik. Tüm yetkililerden destek rica ediyorum. Su anda günlük yaklasik 10 ton kapasite ile çalisiyoruz. Entegre tesis kurulduktan sonra günlük yaklasik 20 ton kapasite ile çalismayi hedefliyoruz” dedi.

Isletmede çalisan isçiler de, eskiden Adana ve İçel illerine gitmek zorunda kaldiklarini söyleyerek, Van’da çalisma imkani bulmaktan memnun olduklarini kaydetti.

Van’da isletmenin açilmasi üzerine sehir disina çikmaya gerek kalmadan çalistiklarini ifade eden isçiler, kendi ayaklari üzerinde durmanin sevincini yasiyor. Aile ekonomisine destek olduklarini söyleyen kadinlar, kendi emeklerinin karsiligini kazanmanin sevincini yasiyor. Kendi sehirlerinde çalismanin güzel bir duygu oldugunu söyleyen kadinlar, “Ailemizin yaninda ve ilimizde çalisiyoruz. Güzel imkandan faydalanmamizi saglayan herkese tesekkür ediyoruz” dediler.
Kaynak: İHA