Atakum'da Selin Izleri Siliniyor

Atakum Belediyesi, siddetli yagislar sonrasinda kentte hayatin bir an önce normale dönmesi için yogun mesai harciyor. Belediye ekipleri, is makineleriyle kentin dört bir yaninda çalisma yürütüyor.

Atakum'da Selin Izleri Siliniyor
Kent genelinde su taskinlarina ve sele neden olan yagislar sonrasinda, Atakum’da yogun bir çalisma baslatildi. Atakum Belediyesi ekipleri, vatandaslarin bir an önce normal yasamlarina dönmeleri için yogun mesai harciyor. Ekipler, su birikintilerinin tahliyesini yapmanin yani sira selin tasidigi topraklarla çamurlasan alanlari özenle temizliyor. Kent genelinde hasar gören mazgallarin tikaniklarinin giderilmesi ile bakim çalismalari da yürütülüyor. Atakum’un merkez ve kirsal mahallelerinde, yagislardan etkilenen vatandaslara destek olmak için belediyenin farkli birimlerinden çok sayida personel görev aliyor.

Dayanisma zamani

Çalismalari yakindan takip eden Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, sik sik sahaya çikip teknik ekipten bilgi aliyor. Baskan Deveci, kentte yasanan son durumla ilgili belediye ekiplerinin araliksiz çalistigini belirterek, “Küresel isinmanin ve mevsim degisikliklerinin etkilerini agir bir sekilde görmekteyiz. Son yagislardan Atakum’da 200 aile etkilendi. Ekiplerimiz, 7/24 sahada ve kentin dört bir yaninda bakim, onarim ve temizlik çalismalari yürütüyor. Vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu her yere ulasiyor. Zaman dayanisma zamani. Komsularimizin yaralarini sarana kadar çalismalarimiz devam edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA