Ahsaba Renk Veren Eller

DÜZCE – Düzce’de iki arkadas, halk egitim merkezinde aldiklari kursun ardindan isletme açti. Ahsap ürünleri boyama sanatiyla renklendiren yetenekli kadinlar, hem sosyallesiyor hem de ev ekonomilerine katki sunuyor.

Ahsaba Renk Veren Eller
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yasayan Filiz Kolu ve Nadide Direk, halk egitim merkezine giderek ahsap boyama kursunda egitim aldi. Egitimlerini tamamlayan iki arkadas, daha sonra ev ekonomilerine destek vermek amaciyla isletme açmaya karar verdi. Akçakoca Tarihi Çarsi’da isletme açan arkadaslar, burada ahsap ürünleri boyama sanatiyla renklendiriyor.

Bos zamanlarini degerlendirmek için ahsap kursunda egitim aldigini söyleyen Filiz Kolu, "Gördügünüz ürünlerin her biri ham ahsap. Polyester ürünlerde var. Bizim o anki hayal gücümüzle kendimizi nasil hissediyorsak boyayip, renklendiriyoruz. Elimizden geldigi kadar renklendirmeye çalisiyoruz. Gelenler isletmemizi çok begeniyor. Böyle bir çarsida otantik bir ortam olmasi herkesin çok hosuna gidiyor. Biz tarihi dokuyu pek engellemedik. Hem renkler herkesin hosuna gidiyor hem de bina olarak güzel tepkiler aliyoruz" dedi.



"Ögrendiklerimizi birlestirerek satisa sunuyoruz"

Emekli bankaci Nadide Direk ise 2 sene boyunca halk egitim kursunda egitim aldiklarini belirterek, "Daha sonra yaptigimiz ürünleri degerlendirmek amaciyla tarihi mahalle pazarinda bir dükkan açmayi uygun gördük. Ürünlerimizi kendi boyama tekniklerimizle, ögrendiklerimizle birlestirerek satisa sunuyoruz. Burayi vatandaslar çok farkli buluyorlar. Begeniyorlar. Farkli bir konsept oldugunu beyan ediyorlar. Bu da bizim hosumuza gidiyor. Bizi aslinda bu sekilde tesvik ediyorlar" diye konustu.



"Herkesin kurslara gitmesini isterim"

Halk egitim merkezine herkesin gitmesi gerektigini vurgulayan Direk, "Her emeklinin mutlaka halk egitim merkezlerine giderek egitim almasini kesinlikle öneririm. Ben halk egitim merkezinde birkaç tane kursu yazmistim. Ilk çikan kurs bu oldu. Sansima bu geldi ve çok da güzel oldu. Ögretmenimiz Hatice Hanim da bizlere elinden geldigince bilgi aktarmaya çalisti. Çok memnun kaldigimiz bir kurs oldu. Kesinlikle herkesin halk egitim merkezlerinden egitim almasini isterim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA