TUSAS'dan ERÜ'ye Ziyaret

Türk Havacilik Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdür Yardimcisi Dr. Selman Nas beraberindeki TUSAS Yetkilileri ile Erciyes Üniversitesi’ni (ERÜ) ziyaret etti.

TUSAS'dan ERÜ'ye Ziyaret
TUSAS Genel Müdür Yardimcisi Dr. Selman Nas, beraberindeki TUSAS Yetkilileri ile birlikte ilk olarak Erciyes Teknopark’ta akademisyenler ile düzenlenen toplantiya katildi.

Düzenlenen toplantiya; TUSAS Genel Müdür Dr.Yardimcisi Selman Nas’in yani sira ERÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoglu, Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nafiz Kahraman, Arastirma Dekani Prof. Dr. Gökmen Zararsiz, TUSAS Üniversite Isbirlikleri Müdürü Süleyman Demir, Haberlesme Uydulari Program Müdürü Muhammed Mustafa Zor, Yazilim Mühendislik Müdürü Akin Yilmaz, Uydu Yer Sistemleri Müdürü Ergün Topaloglu, Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkiliç ile akademisyenler katildi.

Toplantinin açilisinda konusan Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkiliç, Teknopark’ta yürütülen arastirma faaliyetleri hakkinda bilgiler verdi. Dalkiliç’in ardindan TUSAS Üniversite Is Birlikleri Müdürü Süleyman Demir de akademik AR-GE programlari hakkinda bilgiler vererek, sanayi odakli lisans bitirme projeleri programi konusunda sunum gerçeklestirdi. Toplantinin ardindan Müdür Yardimcisi Dr. Selman Nas, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoglu ve beraberindeki heyet Erciyes Teknopark’ta faaliyet gösteren TUSAS’in çalisma ofisi ile Bataryasan firmasini ziyaret ederek, yetkililerden bilgiler aldi. Genel Müdür Yardimcisi Nas ve beraberindekiler ERÜ’de ikinci ziyaretini ise ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’a gerçeklestirdi. Rektörlük makaminda gerçeklesen ziyarette Rektör Prof. Dr. Altun ve Genel Müdür Yardimcisi Dr. Nas, devam eden is birlikleri hakkinda görüs alisverisinde bulundu. Ziyaretin sonunda ise Rektör Prof. Dr. Altun tarafindan Genel Müdür Yardimcisi Dr. Nas’a ziyaret anisina hediye takdiminde bulunuldu.

Ziyaretin ardindan Rektör Prof. Dr. Altun, Genel Müdür Yardimcisi Dr. Nas ve beraberindekiler ERÜ Nanoteknoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Arastirma Merkezi, Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde yer alan Vecihi Hürkus Hangari ile Bilimsel Arastirmalar ve Uygulamalar Binasi ve AR-GE Park TUSAS Laboratuvari’ni ziyaret ederek, yürütülen çalismalar hakkinda merkez müdürlerinden bilgi aldi.
Kaynak: İHA