TBMM Baskani Kurtulmus Gençlerle Bulustu

Sivas’ta gençlerle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, kurulmasi planlanan Gençlik ve Aile Bankasi’na iliskin, "Bizim gençlerimizi ve aileyi desteklememiz lazim. Buradaki önemli hususlardan birisi, özellikle gençlerin evlenme, is kurma vesaire noktasinda desteklenecek olmasi. Zaten çok sayida destekler var ama bunu kalici, büyük bir destek haline çevirmekte fayda oldugu kanaatindeyim" dedi.

TBMM Baskani Kurtulmus Gençlerle Bulustu
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Sivas Kongresi’nin 104. yil dönümü etkinliklerine katilmak üzere geldigi Sivas’ta tarihi Buruciye Medresesi’nde gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Gençlerin sorularini yanitlayan Kurtulmus, Gençlik ve Aile Bankasi’nin önemine deginerek, “Gençlik ve Aile Bankasi siyasi teklif olarak seçim kampanyasi sirasinda gündeme geldi. Bunun tabii altyapi çalismalari yapildi, hazirlandi. Banka kadar önemli olan, Türkiye’nin özellikle Karadeniz’de kesfettigi petrolden elde ettigi gelirlerin bir kismi bu bankanin sermayesi olarak kullanilacak. Bununla ilgili yasal düzenlemeler yapilir, insallah en kisa sürede uygun bir zamanda devreye girer. Önemli bir proje. Yani bizim gençlerimizi ve aileyi desteklememiz lazim. Buradaki önemli hususlardan birisi, özellikle gençlerin evlenme, is kurma vesaire noktasinda desteklenecek olmasi. Zaten çok sayida destekler var ama bunu kalici, büyük bir destek haline çevirmekte fayda oldugu kanaatindeyim" dedi.

Kurtulmus, yanan ormanlarin yerine yenileri olusturulmasi gerektiginin altini çizerek, “Bu orman yanginlariyla ilgili zaten ormani yakanlarla ilgili çok agir cezalar mevcut. Tabii bu yil maalesef çok yogun yanginlarla karsi karsiya kaldik. Sunu söyleyeyim bu yanginlarin her birisiyle ilgili gerçek nedenler nedir? Bunlar ortaya konulmaya çalisiliyor. Söyle bir algi da yanlis; ormanlarimizi birileri geliyor yakiyor gidiyorlar. Ormanlari gözümüzün içi gibi korumamiz lazim. Çanakkale’de ben de haberleri gördüm. Birkaç saat içerisinde binlerce dönüm arazi gidiyor. O agaçlari dikebilmeniz için onlarca yil geçmesi lazim. Burada hassas olmak lazim. Bir taraftan da Türkiye’de bu orman kayiplari yasanirken süratle onlarin yerini alacak yeni agaçlarin dikilmesi, yeni ormanlarin kurulmasi lazim. Liseler, ortaokullar, hatta üniversitelerde agaçlandirma çalismalari ve yeni orman dikimi konusunda gençlerimiz öncü oluyor, gönüllü oluyorlar. Bunun da fevkalade önemli oldugunu ifade etmek isterim. Insallah bunlara karsi da gerekli tedbirler alinarak devam ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA